Vanda 3 kişinin öldüğü silahlı saldırı

Vanda 3 kişinin öldüğü silahlı saldırı davası -Muhtarlık seçimi sırasında üç aile arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin davanın Zonguldakta görülmesin


ZONGULDAK (A.A) - Vanın merkeze bağlı Erçek beldesindeki muhtarlık seçimi sırasında üç aile arasında 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 10 sanığın yargılandığı davanın güvenlik gerekçesiyle Zonguldakta görülmesine devam edildi.
     Ilıkaynak köyünde 26 Aralık 2009da İbrahim Enterili, Aziz ve Eyüp Eskiobanın yaşamını yitirmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında, tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Abdulhekim Yılmaz ile Mustafa, Enver, İkram ve Mehmet Kasım Beyaztaş, Ahmet ve Tahir Atlı, Kasım ve Menduh Kıskançın yanı sıra müştekiler ve avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme heyeti, 10 sanığın tutukluluk halinin, Gürgin Atlı hakkındaki yakalama emrinin devamına ve akıbetinin belirlenmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 20 Mayısa erteledi.
     Öte yandan, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.
    
     -Olay-
    
     Erçek beldesine 10 kilometre uzaklıktaki 175 haneli ve 1350 nüfuslu Ilıkaynak köyünde yaşayan Eskioba, Atlı ve Kıskanç aileleri arasında 29 Mart 2009daki muhtarlık seçimi sırasında çıkan kavgada 1 kişi ölmüştü.
     Olayın ardından 26 Aralık 2009da Vandan köye giden Eskioba ailesinin bulunduğu iki otomobile, köy girişinde uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Aziz, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterili hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı.
    
     Muhabir: İdris Köle/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Vanda 3 kişinin öldüğü silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER