Vanda gerçeğini aratmayan çığ tatbikatı

Vanda gerçeğini aratmayan çığ tatbikatı -Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerince yapılan bölgesel çığ tatbikatı, gerçeğini aratmadı


VAN (A.A) - Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekiplerince yapılan bölgesel çığ tatbikatı, gerçeğini aratmadı.
     Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğince her yıl düzenlenen bölgesel çığ tatbikatı bu yıl da kent merkezine 42 kilometre uzaklıktaki Abalı Kayak Merkezinde yapıldı.
     Kar kalınlığının bir metreyi aştığı merkezde gerçekleşen ve gerçeğini aratmayan tatbikata, Vanın yanı sıra Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı ve Siirt illerindeki arama kurtarma ekipleri ile sağlık görevlilerinden oluşan 75 kişi katıldı.
     Arama kurtarma köpeği Nazın da kullanıldığı tatbikatta, çığ altında kalan 2 kişinin yerlerinin belirlenerek çığ altından kurtarılması senaryosu hayata geçirildi.
     Ekipte görevli 2 kişinin bir metrelik çukur kazılarak üzerlerinin karla örtülmesinin ardından başlayan tatbikatta, arama kurtarma ekipleri hem tatbikatı başarıyla tamamlamak hem de kar altında kalan arkadaşlarını vakit kaybetmeden bulundukları yerden çıkarmak için adeta zamanla yarıştı.
     Yaklaşık 30 dakika boyunca karla kaplı alanda canlı arayan ekipler, çığ altında kalan kişilerin yerlerini tespit ettikten sonra kurtarma çalışması yaptı.
     Kar altından çıkarılan iki kişi, daha sonra motorlu kar aracı ile ambulansa ulaştırıldı.
     Gerçeğini aratmayan tatbikatın başarıyla sonuçlandığını belirten Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği Müdürü Atilla Uzun, 2013 yılının ilk bölgesel çığ tatbikatını yaptıklarını söyledi.
     Uzun, kış mevsiminde çok sık karşılaştıkları çığ olaylarına hazırlıklı olmak amacıyla yaptıkları tatbikatın başarılı geçmesinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak, Kar yağışının durması ve havaların ısınması ile bölgemizde çığ tehlikesi arttı. Biz de personelimizin bu tür vakalara hazırlıklı olduğunu test etmek için tatbikat yaptık. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Tatbikatta görev alan tüm personele teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda gerçeğini aratmayan çığ tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER