Vanda lazerli diş tedavisi

Vanda lazerli diş tedavisi -YYÜ Diş Hekimliği Fakültesine alınan cihazlar ile hastalara lazerli diş tedavisi hizmeti veriliyor


VAN (A.A) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesine alınan cihazlar ile hastalara lazerli diş tedavisi hizmeti veriliyor.
     YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyede yalnızca 7 üniversitede bulunan lazerli diş tedavisi kliniğini faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Diş hekimliğinde lazer uygulamasının yumuşak ve sert dokularda yapıldığını anlatan Eskitaşçıoğlu, şöyle konuştu:
     Şu anda Türkiyede 40tan fazla diş hekimliği fakültesi var. Bunlardan 7sinin sahip olduğu lazer kliniğine, aldığımız 3 yeni cihaz ile biz de sahip olduk. Cihazlardan birini hem sert dokuda hem de yumuşak dokuda kullanabiliyoruz. Diğer cihazımızda pen dediğimiz kalem şeklindeki lazer cihazı. Bu daha çok yumuşak doku üzerinde kullanılıyor. Ayrıca 20 bin lira değerinde başka bir cihaz da fakültemize hibe edildi. Bunu da hem bilimsel araştırmalarda hem de tedavilerde kullanıyoruz.
     Eskitaşçıoğlu, fakültedeki tüm öğretim elemanlarının cihazların kullanılması ile ilgili eğitimden geçirildiğine değinerek, Van halkına en iyi hizmeti sunmak için çalıştıklarını dile getirdi.
     Cihazların tanıtımını yapan Yrd. Doç. Dr. Emine Kara da özellikle cerrahi müdahalelerde kansız ve acısız tedaviler gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Lazer cihazı ile tedavi olan Sıla Ergöl ise lazerli tedavi sayesinde herhangi bir ağrı hissetmediğini ve diş etlerinde kanama olmadığını bildirerek, Vanda böyle bir hizmetin sunulması bizleri mutlu etti. İlgililere teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda lazerli diş tedavisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER