Van Belediye Başkanı Kayanın tahliye edilmesi

Van Belediye Başkanı Kayanın tahliye edilmesi -KCK davasından tahliye edilen Kaya ve diğer sanıklar, BDP Van İl Başkanlığında tebrikleri kabul etti -Kaya: Toplumdaki bütün dinamiklerin üzerlerine düşeni yapması ve sürece katılması l


VAN (A.A) - Van 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK davasında tahliye edilen Belediye Başkanı Bekir Kaya, Toplumdaki bütün dinamiklerin üzerlerine düşeni yapması ve sürece katılması lazım dedi.
     Van F Tipi Cezaevindeki işlemlerin ardından gece geç saatlerde serbest bırakılan Belediye Başkanı Kaya ve diğer sanıklar, BDP Van İl Başkanlığında partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.
     Vatandaşların geçmiş olsun dileğinde bulunarak tebrik ettiği Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 ayı aşkın süre cezaevinde tutuklu kaldıklarını anımsatarak, son günlerde yaşanan sürecin herkesi heyecanlandırdığını söyledi.
     Kaya, serbest bırakılmalarındaki en büyük etkenin, cumhuriyet savcısının da mütalaasında belirttiği, örgütün şiddet olaylarını durdurması olduğuna dikkati çekerek, savcının bunu dile getirmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
     Kaya, insanlarla siyasi düşüncelerinin ve dünyaya bakış açılarının farklı olabileceğine işaret ederek, kendilerine geçmiş olsun dileğinde bulunan kamu görevlisi ve siyasetçilere de insani tavırlarından dolayı teşekkür etti.
     Şiddetle hiçbir bağlarının olmadığı gibi yasaları hiçe sayan hiçbir davranışlarının da bulunmadığını savunan Kaya, şöyle konuştu:
     Türkiyede 20 yıl önce kutlanan nevruz bayramında da ateşkes ilan edilmişti. O gün, eğer bu irade ortaya konsaydı eminim binlerce insan şu anda yaşıyor olacaktı. Şiddet sarmalından kurtulmak için 20 yıl geç kaldık. 20 yıl sonra da olsa insanların hayatlarını kaybetmeyeceklerini düşünmek bizlere mutluluk veriyor. İnşallah süreç heba edilmez. Kullanılan dil ve iyi niyet mesajları var. Toplumdaki bütün dinamiklerin üzerlerine düşeni yapması ve sürece katılması lazım.
     Eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ise Kürtlerin yıllardır barış istediklerini bildirerek, barışın, her zaman savaştan daha zorlu bir mücadele gerektirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Van Belediye Başkanı Kayanın tahliye edilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER