Van Kalesine çıkış yolu

Van Kalesine çıkış yolu


VAN (A.A) - Tuşba adıyla Urartu Krallığının başkentliğini yapan Van Kalesine yerli ve yabancı turistlerin ulaşımını kolaylaştırmak için İl Özel İdaresince kaleye yaya yolu yapılıyor.
     Urartu Kralı 1. Sardur tarafından M.Ö. 840-825 yıllarında inşa edildikten sonra uzun yıllar Urartu Krallığının başkentliğini yapan Van Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatılan restorasyon ve kazı çalışmalarıyla eski ihtişamlı günlerine dönmeye hazırlanıyor.
     Bakanlığınn 1 milyon 609 bin liraya ihalesi yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında kalede 650 metre uzunluğunda sur duvarları yapılırken, şimdi de kaleye çıkan yolun yapımına başlandı.
     Yerli ve yabancı turistlerin kalenin zirvesine çıkmasını kolaylaştırmak için İl Özel İdaresince hazırlanan Urartu Çıkış Yolu projesiyle yaya yolu yapılıyor.
     Kaleye çıkış yolu için Edremit ilçesinden getirilen moloz taşlarla 750 metre tül yapımı ile 300 led lamba aydınlatma işini 20 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.
     Vali Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Rölöve ve Anıtlar Bölge Müdürü Cemil Karabayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ile çıkış yolunda incelemelerde bulundu.
     Karaloğlu, Van Kalesine yerli ve yabancı turistlerin rahat çıkmalarını sağlayacak yolda yaptığı incelemelerin ardından 23 Ekim 2011de meydana gelen depremde hasar gören ve restorasyon çalışmaları tamamlanan eski Van Evini gezdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Van Kalesine çıkış yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER