Varto Devlet Hastanesinde hizmet kalitesi artıyor

Varto Devlet Hastanesinde hizmet kalitesi artıyor


MUŞ (A.A) - Varto Devlet Hastanesi Acil Servisinde hasta yığılmalarını önlemek ve aciliyet durumuna göre hastaları ayırmak için kırmızı, sarı ve yeşil alanlar oluşturuldu.
     Hastane Başhekimi Dr. Mazhar Utanğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, acil servisde triaj uygulamasına geçtiklerini söyledi.
     Oluşturulan sarı, kırmızı ve yeşil alanlarda hastalara aciliyetlerine göre müdahale edildiğini kaydeden Utanğaç, triaj uygulamasının yaşam kurtardığını ve her hastanın durumunun aynı aciliyette olmadığını ifade etti.
     Utanğaç, Acil ön değerlendirme olan triaj ile bazı hastalara yaşamla ölüm arasındaki birkaç dakikalık farkı yakalama şansı verilebilir. Triaj uygulaması, acil servislerde hızlı ve doğru hizmet verilmesi için çok önemli dedi.
     Kırmızı alanda kaza, kalp krizleri, iş kazaları, yaralanmalar gibi hayati tehlikesi bulunan hastalara, sarı alanda hayati tehlikesi bulunmayan fakat doktor müdahalesi gerektiren hastalara, yeşil alanda ise grip ve benzeri durumlarda acil poliklinik hizmeti almak isteyen hastalara müdahale edildiğini açıklayan Utanğaç, hasta takibinde durumun aciliyetinin göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi.
     Hastanede karşılama ve yönlendirme hizmeti de verildiğini belirten Utanğaç, Hasta kayıt bölümünde hastaları karşılayan, şikayetlerine uygun doktora yönlendiren, deneyimli sağlık personeli bulunduruyoruz. Bu sayede hastanemize müracaat eden vatandaşlarımız, en kısa sürede şikayetlerine uygun uzman doktorlarımıza yönlendirilerek, muayene ve tedavilerini olabilmekte diye konuştu.
    
     Muhabir: Kadir Tunç
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Varto Devlet Hastanesinde hizmet kalitesi artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER