VEDAŞ ekiplerinin zorlu çalışması

VEDAŞ ekiplerinin zorlu çalışması -Hakkaride kötü hava koşulları nedeniyle arızalanan yüksek gelirim hatlarını binbir güçlükle onarıyor


HAKKARİ (A.A) - Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) ekipleri, Hakkaride kötü hava koşulları nedeniyle arızalanan yüksek gelirim hatlarını binbir güçlükle onarıyor.
     Kentte etkili olan yoğun kar yağışının ardından, Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan enerji nakil hatlarındaki arızalar nedeniyle, yaklaşık 15 köyde elektrikleri kesildi.
     Bunun üzerine harekete geçen VEDAŞ İl Müessese Müdürlüğü arıza ekibi, güç koşullar altında, elektrik direklerine çıkarak onarım çalışması başlattı.
     Zap Vadisi boylarında, zorlu kış şartları ve dondurucu soğuğa rağmen çalışmalarını ara vermeden sürdüren ekip, 24 metre yükseklikteki elektik direklerine çıktı.
     Çelik tellerin üzerinde yürüyerek, arızanın oluştuğu noktaya ulaşmaya çalışan ekipler, bu yolla meydana gelen arızaları giderdi.
     Köylüler tarafından büyük şaşkınlıkla izlenen ekip, saatler süren çalışmanın ardından bazı köylere yeniden elektrik verilmesini sağladı.
     Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oğul köyü sakini Ethem Zirek, şöyle konuştu:
     VEDAŞ arıza ekibi, karanlıkta kalan köylere, elektrik verilmesi için zor şartlarda, canla başla çalışıyor. Ekiptekiler, adeta komandolar gibi direğe çıkıyor ve arızaya ulaşmak için yüksek gerilim hattının üzerinden geçiyor. Tellerin üzerinden böyle geçmek çok zor. Bize elektrik verilmesi için zorlu kış şartlarına göğüs geren arıza ekibine teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber VEDAŞ ekiplerinin zorlu çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER