Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma

Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri -"30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları kapsamında yazar Sadık Yalsızuçanlar, Kısakürekin "Senaryo Romanlarım" eserini anlattı


KONYA (A.A) - Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferanslarında yazar Sadık Yalsızuçanlar, Necip Fazıl Kısakürekin "Senaryo Romanlarım" eserini anlattı.
     Yalsızuçanlar, Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesince Mevlana Üniversitesinde organize edilen konferansta, Kısakürekin şiirlerinin yanı sıra tiyatro ve piyeslerinden oluşan eserler de bıraktığını söyledi.
     "Senaryo Romanlarım" kitabının, "Sen bana ölümü yendirdin", "Katibim", "Canım İstanbul", "Ufuk çizgisi" ve "Son tövbe" gibi bölümlerden oluştuğunu belirten Yalsızuçanlar, aralarında Yücel Çakmaklı ve Mesut Uçakanın da bulunduğu birçok yönetmenin, Kısakürekin eserlerinden uyarlanan veya esinlenilen filmleri izleyiciyle buluşturduğunu anlattı.
     Çakmaklının "Diriliş" filminin, Necip Fazılın "Ufuk çizgisi" adlı eserinden uyarlandığını aktaran Yalsızuçanlar, "Bir adam yaratmak, eseri de tiyatro tarihimizin önemli eserlerinden, kilometre taşlarından biridir. Necip Fazılın en güzel, en başarılı tiyatro eseridir. Necip Fazılın metafiziksel belleğini çok güzel yansıtan bir eserdir" diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yozoğlu
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER