Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma

Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri -"30 Kitap 30 Konuşmacı" konferansları kapsamında Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Küçük, Kısakürekin "Başbuğ Velilerden 33" adlı eserini anlattı (Fotoğraflı-Görün


KONYA (A.A) - Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "30 Kitap 30 Konuşmacı" konferanslarında, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Necip Fazıl Kısakürekin "Başbuğ Velilerden 33" adlı eserini anlattı.
     Küçük, Aziziye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, Necip Fazılın söz konusu eserinin kelimelerle değil, gönüllerle anlaşılabilecek bir kitap olduğunu söyledi.
     Eserde, Kısakürekin mutasavvıf yönünün ağır bastığını ifade eden Küçük, "Üstad, bu eserinde diğerlerinden farklı olarak; ihsandan, Allaha teslimiyetten bahsediyor. Diğer eserlerinden farklı bir üsluba sahiptir. Anlaşılması için biraz daha gayret gerektiren bir anlatımı vardır" dedi.
     Başbuğ Velilerden 33ün, Şah-ı Nakşibendiyi ve tasavvufu konu edindiğini dile getiren Küçük, şöyle konuştu:
     "Üstad, kendi yaşantısını iki döneme ayırıyor. Hayatını değiştiren olayı, hocasıyla tanışmasına bağlıyor. Kendisi aynı zamanda bir mutasavvıftır. Eserinde şeyhi Abdulhakim Arvasinin de bağlı olduğu Nakşibendi tarikatını eşsiz bir sunumla ortaya koymuştur. Okudukça kanamayacağınız mükemmel bir eserdir. Bu kitap, aynı zamanda kişilerden bahseden, biyografi olarak da değerlendirilebilir."
     Küçüke konuşmasının ardından, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından plaket verildi.
    
     Muhabir: Abdullah Doğan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Vefatının 30. Yılında Necip Fazılı Anma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER