Vekaletle kurban için yardım kuruluşları hazır

Vekaletle kurban için yardım kuruluşları hazır -Yardım kuruluşlarına vekalet verilerek kurban kesmenin bedeli yurt içinde 490 lira, yurt dışında 225 liradan başlıyor -İhtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekaletle kurban kestirm


ADANA (A.A) - Tevfik Işık - Kurban Bayramında, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak isteyenler için vekaletle kurban kesen yardım kuruluşları kurban bedellerini belirledi. Yardım kuruluşları aracılığıyla kurban kesmenin bedeli yurt içinde 490 lira, yurt dışında 225 liradan başlıyor.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, aldıkları vekaletle kurban keserek, ihtiyaç sahiplerine ulaştıran yardım dernek ve vakıfları, bağışçılara çeşitli kolaylıklar sağlıyor.
     Kurban bağışı yapmak isteyenler, vekaletlerini internetten on-line olarak verebiliyorlar ya da telefonla derneklere ulaşabiliyor. SMS yoluyla bağış yapılabiliyor. Kurbanlık bedelinin ödemeleri de internetten kredi kartıyla, banka havalesi, posta çeki ile ya da derneklerin şubelerine nakit olarak yapılabiliyor. Kredi kartı ile yapılan ödemelerde taksit imkanı da sunuluyor.
     Ayrıca, yardım kuruluşlarına verilen vekaletler, bağışçılara verilen şifre ve barkodlarla takip edilebiliyor.
    
     -2012 kurban kampanyaları-
    
     Türk Kızılayı kanalıyla ihtiyaç sahiplerine kurbanlık ulaştırmak isteyenler, 675 lira ödeyecek. Vekalet karşılığında hijyenik ortamlarda kesimi yaptırılacak olan kurbanlıklar dar gelirli vatandaşların sofralarına götürülecek.
     Kimse Yok Mu Derneğinin kurban kampanyasında yurt içi vekaletle kurban kestirme bedeli 675 lira. Yurt içinde başta Van, Diyarbakır, Bingöl, Mardin ve Şırnak olmak üzere diğer bazı illerde ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak olan Kimse Yok mu, yurt dışında da başta Somali, Pakistan, Filistin ve Bosna olmak üzere 70 ülkede kurban kesecek.
     Yurt dışında vekaletle kurban kestirmenin bedeli ise Afrika için 225 lira, Asya için 235 lira, Balkanlar, Ordadoğu ve Kuzey Afrika için 450 lira, Filistin için 810 lira, Güney Amerika için 270 lira ve Yemen için 315 lira.
     Deniz Feneri Derneği, yurt içinde 490 lira, yurt dışında 240 lira, Filistinde 600 lira ve Bosnada 300 lira karşılığında vekaletle kurban kesecek.
     Kurban Bayramında şehit aileleri ile gazilere kurban bağışında bulunmak isteyenler ise Mehmetçik Vakfını tercih edecek. Vakıf, 520 lira karşılığında vekalet alarak kestiği kurbanların etlerini şehit aileleri ve gazilere ulaştıracak.
     İnsani Yardım Vakfı (İHH), dünyada 95 ülke ve bölgede 350 lira karşılığında ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştıracak.
     Verenel Derneği, 490 lira karşılığında verilecek kurban vekaleti ile bu hizmeti yerine getirecek. Derneğin 19 ülkede vereceği vekaletle kurban kesimi hizmeti için 250 lira ödenecek. Filistinde kurbanlık kestirmenin bedeli ise 600 lira olacak.
     Diyanet Vakfı yurt içinde 550 lira, yurt dışında ise 380 lira, Türk Hava Kurumu ise 650 lira karşılığında vekaletle kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
     Kimi dernek ve vakıflar, yardımları karşılığında bağışçılarına sertifika verecek. Bazı yardım kuruluşlarının kurban kesim kampanyalarında da bağışçılara verilecek şifre ve barkod numaralarıyla yardımlarının nereye ulaştığını izleme imkanı sunulacak.
    
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Vekaletle kurban için yardım kuruluşları hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER