Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı

Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı -Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç: (2) -(Yaralı yakalanan terörist) 21 yaşında, 15 yaşında dağa götürülmüş bir çocuk, 6 yıldır ölmek ve öldürmek için yetiştirilen eğitilen bir insan


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Viranşehirdeki uygulama noktasında çıkan çatışmada yaralı yakalanan 21 yaşındaki teröristin 15 yaşında dağa götürüldüğünü, 6 yıldır ölmek ve öldürmek için yetiştirildiğini söyledi.
     Güvenç, Polisevinde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin saldırıya ilişkin sorularını cevaplandırdı.
     Teröristlerin Ceylanpınardan sınırı geçip Suriyeye geçmeyi planladığını ifade eden Güvenç, Viranşehirden Ceylanpınara geçerken polis noktasındaki kontrol sırasında, ülkeyi terk etmeden yakalandıklarını ifade etti.
     Şanlıurfanın tüm giriş ve çıkışlarında bir süreden beri 24 saat esasına göre uygulama noktaları oluşturduklarını, hatta bu konuda halktan özür dilediğini de belirten Güvenç, Hatta hatırlarsanız ben halkımızdan özür dilerim demiştim. Yoğun bir uygulama var. Hassas bir dönemeçten geçiyoruz demiştim. Bu uygulamanın sonunda teröristler yakalandılar diye konuştu.
     Ölü ele geçirilen Ahmet kod adlı teröristin üzerindeki kimliklerin sahte çıktığını anlatan Güvenç, gerçek kimliğini ise tespit etmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Yaralı terörist Yunusun ise Diyarbakır nüfusuna kayıtlı ve aslen Batmanlı olduğunu bildiren Güvenç, söz konusu teröristle ilgili şu bilgileri paylaştı:
     15 yaşında dağa götürülmüş bir çocuk, 6 yıldır ölmek ve öldürmek için yetiştirilen, eğitilen bir insan. 6 yılda dünyada ve Türkiyede neler olduğunun farkında değil. Türkiyede kaç tane referandum yapıldı, sivilleşme adına hangi adımlar atıldı, ekonomiye neler katıldı, Türk ekonomisi 6 yılda ne kadar büyüdü, yeni anayasa için ne kadar çalışma yapıldı- Bunların hiç birinden haberi olmadan, 6 yıldır anne ve babasını görmeden dağda özel ölme ve öldürme üzerine eğitilmiş birisi.
    
     -Foçadaki saldırı aydınlatılıyor
    
     Vali Celalettin Güvenç, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini hem Şanlıurfa hem de İzmir Başsavcılıklarının koordineli çalıştığını söyledi.
     Bu konuda işbirliğinin sürdüğüne işaret eden Güvenç, bir soru üzerine teröristlerin en önemli eylemlerinin Foçada 2 askerin şehit edildiği eylem olduğunu kaydetti.
     Güvenç, bir soru üzerine teröristlerin Gaziantepteki patlamayla ilgilerinin bulunmadığını ifade etti.
     Yaralı teröristin ifadesinin alınma işleminin sürdüğünü ve birçok şeyi itiraf ettiğini anlatan Güvenç, Foçadaki saldırıyla ilgili ne yaptılar, nasıl geldiler, kimler götürdü, kimlerle keşif yapıldı- Tamamıyla ilgili arkadaşlarımız iki gündür uyumadan çalışıyorlar. Foçadaki eylemde yardımcıları var ama eylemi yapan bu ikisi diye konuştu.
    
     -Teröristler Suriyeden geldi-
    
     Bu arada, basına dağıtılan bilgi notunda, Viranşehirdeki olayda teröristlerin üzerinde 2 Glock marka tabanca, 1 el bombası, 3 bin 800 dolar, bin 55 lira ve 2 sahte nüfus cüzdanı ele geçirildiği belirtildi.
     Teröristlerin ağustos ayı başında Suriyeden illegal yollarla Türkiyeye giriş yaptıkları ve kod adı Botan Faysal olan örgüt mensubundan aldıkları talimatla eylem amaçlı keşif yapmak üzere batı illerine (Manisa-İzmir) gittikleri kaydedildi.
     Viranşehirde 2 Eylülde uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, 1 terörist ölü, biri de yaralı ele geçirilmiş, olayda 2 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı.
    
     (Bitti)
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Viranşehirdeki uygulama noktasına saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER