Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı -Hakkaride yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı


HAKKARİ (A.A) - Hakkaride, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığı 14. Bölge Müdürlüğü Hakkari Şubesi ekipleri, kış şartları dolayısıyla beslenmede zorluk çeken hayvanlar için Dağlıca bölgesinde yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına yem bıraktı.
     Orman ve Su İşleri Hakkari Şube Müdürü Necmettin Yılmaz, yaban hayatını desteklemek amacıyla, doğaya saman, yonca, yemek artıkları, mısır, buğday ve sakatattan oluşan yem bırakıldığını anlattı.
     Kar kalınlığının yüksek olduğu bölgelerde yemleme çalışması yaptıklarını belirten Yılmaz, ağır kış koşullarından dolayı beslenme zorluğu çeken yaban hayvanları için yaklaşık 3 aydır Hakkari ve ilçelerinde bu çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.
     Yılmaz, yaban hayvanlarının yaşadığı yerleri öğrenip, ekiplerle birlikte çalışma yaptıklarını ifade ederek, Ağır geçen koşullardan dolayı av ve yaban hayatı, yemleme ihtiyacı duymaktadır. Bunu bulmadığı zaman yerleşim yerlerine iniyorlar. İndikleri zaman da bilinçsizce avlanıyorlar. Ayrıca yaban hayvanlarının yerleşim yerlerine inip vatandaşlara zarar vermelerinin önüne geçmek için çalışmalarımızı mart ayı sonuna kadar yapmayı düşünüyoruz. Özellikle avcı dostlarımız bilinçli bir avlanma yapsınlar. Bunlar bizim doğal güzelliklerimiz, bizim biyolojik çeşitliliğimizdir. Bunlar yöremiz için eşsiz bir güzellik. Bunlara hep beraber sahip çıkmalıyız diye konuştu.
     Şube müdürlüğü çalışanları daha sonra, beraberinde getirdikleri yemleri, yaban hayvanlarının geçiş güzergahlarına bıraktı.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER