Yabancı öğrencilerin gözdesi olmak istiyorlar

Yabancı öğrencilerin gözdesi olmak istiyorlar -İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan: -Üniversitemizi uluslararası boyuta kavuşturmak için 52 ülkeyle anlaşma yaptık. Yabancı öğrencilerimizin üniversitemize gelmesi için


AĞRI (A.A) - Emrah Kocabey - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, eğitimde yabancı öğrencilerin gözdesi olmayı hedeflediklerini belirterek, Üniversitemizi uluslararası boyuta kavuşturmak için 52 ülkeyle anlaşma yaptık dedi.
     Prof. Dr. Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni bir üniversite olmalarına rağmen eğitimde büyük yol katettiklerini, üniversiteyi uluslararası boyuta taşımak istediklerini söyledi.
     Üniversitede 11 yabancı öğretim üyesinin görev yaptığını ifade eden Aslan, Üniversitemizi uluslararası boyuta kavuşturmak için 52 ülkeyle anlaşma yaptık. Yabancı öğrencilerimizin üniversitemize gelmesi için çalışma yapıyoruz. ERASMUS programı kapsamında 18 öğrencimiz ve 15 öğretim elemanı ile 3 idari personelimizi Avrupaya gönderdik. Yabancı öğrenci alacağız. Bu yıl 65 yabancı öğrenci almayı ve üniversitemizi yabancı öğrencilerin de gözdesi haline getirmeyi hedefliyoruz diye konuştu.
     Aslan, yurt içi ve dışından öğrencileri Ağrıya çekerek gerek kültürel gerekse sosyo-ekonomik değişimi sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
     Türkiyede birçok üniversitede olmayan bölümleri üniversiteleri bünyesinde açtıklarını belirten Prof. Dr. Aslan, şunları kaydetti:
     Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı, Ulaştırma Hizmetleri Bölümü, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı, Turizm Animasyon Programı, Çevre Koruma ve Kontrol Programı, Endüstri Ürünleri Tasarımı Programı, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı bölümleri ülkemiz için birçok üniversitede yeni. Bu yeni açılan bölümlere öğrenci almaya başlayacağız.
    
     -Bu yıl 10 bin öğrenci yerleştirilmesini bekliyoruz-
    
     Toplumun ihtiyacı olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinin sağlıklı işleyen bir eğitim sistemiyle mümkün olacağına dikkati çeken Aslan, Türkiyenin küreselleşen dünyada en önemli gayrimenkulünün insana önem veren eğitim sisteminin olduğunu söyledi.
     Bilim çağı neyi gerektiriyorsa onun öğretilmesi gerektiğini kaydeden Aslan, şöyle konuştu:
     Farklı kültürlerden, bölgelerden ve dünyanın birçok yerinden öğrenci getirmek, dünya standartlarında eğitim vermek ve donanımlı bireyler yetiştirmek çok önemli. 6 bin 700 öğrencimizle bu hedefler doğrultusunda hareket eden üniversitemize bu yıl 10 bin öğrenci yerleştirilmesini bekliyoruz. Öğrencilerimizin çağın gereklerine uygun, modern, huzurlu ve güvenli ortamda barındırılması ayrıca sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişmeleri için gerekli olan her türlü hizmeti yerine getirmeyi amaçlıyoruz.
     Öğrencilere maddi ve manevi konularda destek olduklarını ifade eden Aslan, En iyi yatırım geleceğe olan yatırımdır inancıyla verilen bursların daha da geniş kitlelere ulaştırılması gerekmektedir. Bursların yanı sıra öğrencilere manevi yönden destek olunmalı dedi.
    
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Yabancı öğrencilerin gözdesi olmak istiyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER