Yabancı öğretmenlerden Çarşambaya ziyaret

Yabancı öğretmenlerden Çarşambaya ziyaret


SAMSUN (A.A) - Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Projesi kapsamında Samsuna gelen Polonya, Fransa ve İtalyalı öğretmenler Çarşambada tarihi ve kültürel mekanları gezdi.
     Türk Eğitim-Sen Çarşamba Şubesinin 2012 yılında Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Projesi ile 2014 yılı sonuna kadar sürecek projesi kapsamında Çarşambaya gelen yabancı öğretmenler Çarşamba Tarihi Göğceli Camisi, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası, Ayvacık baraj göllerini gezdiler.
     İlk olarak Tarihi Göğceli Camisini gezen heyete cami imam hatibi Hüseyin Özasma cami hakkında bilgi verdi. Daha sonra Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyete Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kefeli tarafından 8 köşe Çarşamba şapkası hediye edildi. Heyetin sonraki durağı ise Ayvacık ilçesinde bulunan baraj gölleri oldu.
     Heyet Çarşamba ve Ayvacık gezisini tamamladıktan sonra Samsuna hareket ederek Samsunda tarihi yerler ve müzeleri gezdi.
     Proje ile ilgili bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Çarşamba Şube Başkanı Güngör Bağ, "Türk Eğitim-Sen Çarşamba Şubesi olarak 2012 yılında Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Projesi kapsamında yapmış olduğumuz proje ile geçtiğimiz aylarda Polonyaya yolculuk etmiştik ve yine bu proje kapsamında Polonya, İtalya ve Fransadan bir heyet bizleri ziyaret etmek için geldiler. Biz ziyaretimizde Samsunun ve Çarşambanın kültürel dokusunu, gelenek ve göreneklerini elimizden geldiğince tanıtmaya çalışmıştık. Şimdi ise bunları kendilerine daha yakından gösterme fırsatımız oldu. Biz bu turistik değerlerimiz ile kültür ve geleneklerimizi göstererek ilimiz, ilçemiz ve ülkemizin en iyi şekilde tanıtılması için çaba harcıyoruz. 2014 yılı sonunda sona erecek proje kapsamında bizler de ilerleyen aylarda İtalya, İspanya, Fransa ve İsveçi ziyaret ederek kültürümüzü tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Yabancı öğretmenlerden Çarşambaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER