Yalovada, Ekoturizm Faaliyet Eylem Planı toplantısı

Yalovada, Ekoturizm Faaliyet Eylem Planı toplantısı


YALOVA (A.A) - Yalovada, Ekoturizm Faaliyet Eylem Planı toplantısı yapıldı.
     Yalova Valiliği tarafından doğa turizminin yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla İl Özel İdare Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer başkanlık yaptı.
     Toplantının açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, bakanlığın özellikle kuruluş aşamasından sonra bioçeşitlilik ve doğa turizmi konularında çalışmalar yaptığını, bu çalışmalarla ilde var olan potansiyelleri ortaya çıkarıp, bunlara statü kazandırmak istediklerini söyledi.
     Görev sahalarında önce tespitler yapıp, sonra tesciller gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Güngör, Ekoturizmden yöre halkının da fayda sağlamasını istiyoruz dedi.
     Vali Yardımcısı Göçer ise Yalovanın büyük kentler arasında bulunmasından ve büyük bir alanın ormanlarla kaplı olmasından dolayı şanslı olduğunu dile getirdi. Göçer, dünyada popülaritesi artan ekoturizminin Yalovada yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, Kentimizde bu doğrultuda toplumsal bir bilinç var. Doğanın bize sunduğu imkanları değerlendirmeliyiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürü Gürcan Olcay, doğa turizm faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı.
    
     Muhabir: Nedim Güler / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Yalovada, Ekoturizm Faaliyet Eylem Planı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER