Yalovada Beslenme Dostu Okullara ödül

Yalovada Beslenme Dostu Okullara ödül


YALOVA (A.A) - Sağlık Bakanlığının yürürlüğe koyduğu Beslenme Dostu Okullar programı kapsamında Yalovadan 3 okula sertifika verildi.
     Beslenme Dostu Okul Programı kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü okullarda gerekli denetimleri yaptı. Bu denetimler sonucu Yalovadan Yalova Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ve Özel Yücebilgili İlköğretim Okulu sertifika almaya hak kazandı.
     Sertifika almaya hak kazanan okullar için bir ödül töreni düzenlendi. Tören, Sağlık Kompleksinde bulunan Halk Sağlığı Merkezinin konferans salonunda gerçekleşti. Beslenme dostu olan okulların müdürlerine sertifikalarını Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban verdi.
     Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan, burada yaptığı konuşmada, çocuklardaki kişiliğin okul çağlarında şekillendiğini söyledi.
     Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban ise yalnızca 3 okulun bu konuda sertifika alması nedeniyle üzüntüsünü dile getiren Abban, şöyle konuştu:
     Bu törenin amacı bir sertifika vermek değil, farkındalık yaratarak ve dikkat çekmektir. Hatalı beslenme sonucu öğrencilerimizin performansları etkilenebilir. İlerleyen dönemlerde kalp, yüksek tansiyon ve obezite gibi hastalıkların baş gösterdiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Fast-food gibi hızlı tüketilebilen yiyecekler fazla enerji verip gerekli besin ihtiyaçlarını karşılamamaktadır. Bu yiyecekler çocuklar tarafından fazlaca tüketiliyor. Program kapsamında Yalovadaki birçok okul içerisinde sadece 3 okulun bu sertifikayı almasından dolayı müteessirim. Umarım ilerleyen dönemlerde tüm okullarımız bu belgeyi alırlar.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise yaptığı konuşmada sertifika almak için değil, çocukların sağlıklı beslenebilmeleri amacıyla bu belgeyi diğer tüm okulların da alması için çalışma yapacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalovada Beslenme Dostu Okullara ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER