Yalovada Üniversite

Yalovada Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı -YAÜ Rektörü Prof. Dr. Eruslu: -Beraber hareket edip daha önce oluşan problemleri çözüp, sonuç üretmek istiyoruz


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi (YAÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, üniversite-sanayi işbirliğiyle ilgili, Beraber hareket edip daha önce oluşan problemleri çözüp, sonuç üretmek istiyoruz dedi.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, YAÜ, Yalova Ticaret ve Sanayi Odasının (YTSO) ortaklaşa düzenlediği Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı, YÜSEM Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
     Programın açılış konuşmasını yapan Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hüseyin Çiçek, her zaman sanayi ve üniversitenin işbirliğini istediklerini dile getirdi.
     Yapılan destek ve teşviklerin tanıtılması amacıyla bu konferansı düzenlediklerini belirten Çiçek, Üniversite sanayi işbirliğinin artırılmasını ve Yalova ilinin desteklerden maksimum düzeyde yararlanmasını istiyoruz. Üniversite sanayi işbirliği herkesin arzusudur fakat bir türlü gerçekleşmez. Buradaki hatalar sanayimizde, üniversitemizde, devletimizde olabilir. Önemli olan bir araya gelmektir diye konuştu.
     Rektör Eruslu ise sanayi ve üniversitenin işbirliğini artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Üniversitenin 3 fonksiyonu var. Birincisi eğitim, ikincisi Ar-Ge faaliyetleri, üçüncüsü de toplumun problemlerinin çözülmesi. Ar-Ge faaliyetleri ve toplumun sorunlarının çözülmesinde faktörlerden biri, üniversite-sanayi işbirliğidir. Üniversite-sanayi işbirliği denince üniversite ile sanayinin birlikte hareket etmesi akla gelir. Üniversite-sanayi işbirliği, üniversitedeki bilginin, sanayideki tecrübenin, devletin vermiş olduğu finansı beraberce kullanarak problemleri çözüp yeni sonuçlara ulaşmak ve bunları başarıyla uygulamaya döndürmektir. Beraber hareket edip daha önce oluşan problemleri çözüp, sonuç üretmek istiyoruz. Problemler ancak iletişimle çözülür.
     Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçerin de katıldığı konferans, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve YTSO uzmanlarının Devlet Destek ve Teşvikleri hakkında bilgi vermesiyle devam etti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Yalovada Üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER