Yalovada 7 yıl sonra aydınlatılan cinayetin

Yalovada 7 yıl sonra aydınlatılan cinayetin davası -Fatih Geçeri tasarlayarak öldürmekle suçlanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi


YALOVA (A.A) - Yalovada, 7 yıl sonra kemiklerine ulaşılarak cinayetin aydınlatıldığı kişiyi tasarlayarak öldürmekle suçlanan 2 sanığın, yargılanmasına devam edildi.
     Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, Fatih Geçeri öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanık Erkut A. (33) hazır bulundu. Diğer sanık Hüseyin D. (27) ise Kocaeli Kandıra Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.
     Erkut A, Fatih Geçer ile eski eşinin arasında ilişki olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, Fatih Geçerin babasının uydurmasıdır. Samanlı köyünde kime sorsanız, böyle bir ilişkiyi doğrulayamaz. Çünkü öyle bir şey olmadı, olamaz. Ölen Fatih eski eşimi bir kez düğünde görmüştür ve tokalaşmıştır. Bunun dışında kesinlikle görmemiştir dedi.
     Fatih Geçerin kemiklerinin bulunduğu yeri kendisinin gösterdiğini de belirten Erkut A, Beni aldıkları zaman, Naciye Yiğit ve Sinan Yiğitin öldürüldüğü olayın bıçağı da montu da bendeydi. Montu da teslim ettim, bıçağın olduğu yeri de gösterdim ama bıçak bulunamadı. Daha önce de belirttiğim gibi Fatih Geçerin öldüğü yere defalarca gittim. Hatta Hüseyin ile beraber de gittik. Fatihin cesedini polislerle gittiğimiz yerde bulamadım, bulsaydım, bu olayı daha önceden ortaya çıkarırdım diye konuştu.
     Hüseyin D. ise Erkut Anın beyanlarına katılmadığını söyleyerek, Her mahkemede yalan ifade vermektedir. Ben hiçbir ifademde, Erkutun Fatihi öldürdüğünü söylemedim. Kendim öldürdüğümü söyledim. Olay yeri ile de alakalı olarak söylediği hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Erkut Anın eski eşi ile ölen arasında ilişki olduğuna ilişkin söylemler gerçek değildir. Ben öleni önceki savunmalarımda söylediğim gibi hakkımda çıkardığı dedikodular nedeniyle öldürdüm ancak hiçbir şekilde planlanmış bir şey değildir iddialarında bulundu.
     Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Yalovada, 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri, 6 yıl sonra aydınlatılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlıları olarak Erkut A. ve Hüseyin Dyi yakalamıştı. Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının ağustos ayından bu yana kayıp olan Fatih Geçeri de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı. Paşaköydeki boş bir arazide bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumunda incelenmesi sonucu, kemiklerin Fatih Geçere ait olduğu belirlenmiş ve cenaze ölümünden 7 yıl sonra 4 Kasım 2012 tarihinde toprağa verilmişti.
     Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri nedeniyle yargılanan Erkut A. ve Hüseyin D, Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 26şar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalovada 7 yıl sonra aydınlatılan cinayetin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER