Yalovadaki ana oğul cinayeti davası

Yalovadaki ana oğul cinayeti davası -Ocak 2006da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan iki sanığın yargılanmasına devam edildi


YALOVA (A.A) - Yalovada, Ocak 2006da, anne ve oğlunu evlerinde öldürdükleri iddiasıyla 6 yıl sonra yakalanan 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Yalova Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, 24 Ocak 2006 tarihinde, bakkal dükkanı işleten Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğiti evlerinde boğazlarını keserek öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklardan Erkut Acar (33) hazır bulunurken, Hüseyin Demir (27) ise duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, sanık Hüseyin Demirin, akıl hastası olup olmadığı yönünde uzman hekimden ön rapor aldırılması için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığına sevk edildiği, sosyal anket incelemesi ve Rorschach testinin (Mürekkep lekesi testi olarak da bilinen, deneklerin algılarını mürekkep lekelerini kullanarak analiz eden psikolojik bir test) yapılması gerektiği ve hastanın değerlendirilmesinin devam ettiği belirtildi.
     Cinayete kurban giden anne ve oğulun yakınlarının avukatı Arif Yavuz Oğuzer, sanıklardan Hüseyin Demirin, Fatih Geçer cinayetinin ilk duruşmasında verdiği ifadeyi hatırlatarak, Sanık Hüseyin Demir, sanık Erkut Acarın kendisinin cinayeti işlediğini bildiği için mahkemenin bu dava dosyasına kendisini bilerek götürdüğünü belirtmiştir. Bu da insanın aklına, bu cinayetlerin de aynı sanıklar tarafından tasarlayarak işlendiğini getirmektedir dedi.
     Erkut Acarın avukatı Ünal Ercan ise iddiaları reddederek, İddiaları kabul etmiyoruz. Sanık Hüseyinin akli melekelerinin yerinde olmadığı yönünde bir gidişat var. Bu nedenle beyanlarına itibar edilemez dedi.
     Sanık Erkut Acar ise mahkeme heyetinden babasının mezarına gitmek için izin istedi. Erkut Acar, Çoluğum çocuğum çok mağdur, ailem çok mağdur. Annem ikinci bir defa kalp spazmı geçirmiştir. Cezaevinde olduğum süre içerisinde babamı kaybettim. Babamın cenazesine gidemedim. En azından mezarına gitmek istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum diye konuştu.
     Duruşma, Hüseyin Demirin akli durumuna yönelik raporun beklenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.
    
     -Olay-
    
     Yalovada 24 Ocak 2006 tarihinde işlenen Naciye Yiğit ve oğlu Sinan Yiğit cinayetleri 6 yıl sonra aydınlatılmış, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetin zanlıları olarak Erkut Acar ve Hüseyin Demiri yakalamıştı.
     Zanlıların emniyetteki ifadeleri sonrasında 2005 yılının Ağustos ayından bu yana kayıp olan Fatih Geçeri de öldürdükleri ortaya çıkarılmıştı. Paşaköydeki boş bir arazide bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumunda incelenmesi sonucu, kemiklerin Fatih Geçere ait olduğu belirlenmiş ve Geçerin cenazesi ölümünden 7 yıl sonra 4 Kasım 2012 tarihinde toprağa verilmişti.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovadaki ana oğul cinayeti davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER