Yalovadaki trafik kazası

Yalovadaki trafik kazası -Hayatını kaybeden 14 yaşındaki Derya ve 5 yaşındaki Alihan Karaçın okullarında hüzün var -Tuna İlkokulu Müdürü Uysal: -Derya, geçen yıl okula devamsızlık yapıyor ve gelemiyordu. Bunun nedeni de aynı


BURSA (A.A) - Yalovanın Çınarcık ilçesinde, otomobilin ağaca çarpıp devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Derya (14) ve akrabası Alihan Karaçın (5) eğitim gördüğü Bursanın Orhangazi ilçesindeki Tuna İlkokulunda büyük üzüntü hakim.
     Bayrak töreni öncesinde öğrencilere hitap eden okul müdürü İbrahim Uysal, üzüntülerin büyük olduğunu belirterek, öğrencilerin ailesine baş sağlığı diledi.
     Müdür Uysal, Deryanın sessiz ve sakin bir öğrenci olduğunu, geçen yıl devamsızlık yaptığını, bunun üzerine Karaç ailesinin evine giderek, çocuğun okula dönmesi telkininde bulunduklarını söyledi.
     Görüşmelere rağmen Derya Karaçın okula dönmediğini dile getiren Uysal, Derya, geçen yıl okula devamsızlık yapıyor ve gelemiyordu. Bunun nedeni de aynı kazada hayatını kaybeden Alihana bakma zorunluluğuydu. Bu yılki çalışmamız sonucunda öğrencimizin okula devamını sağladık. Aile olarak zor şartlarda yaşayan bir öğrencimizdi. Bunu olabildiğince kolaylaştırmaya çalıştık. Kendisine ve ailesine rehberlik hizmeti sunarak bunu gerçekleştirdik diye konuştu.
     Derya Karaçın, bu yıl anaokuluna başlayan yeğeni Alihan Karaç ile okula gidip geldiğini anlatan Uysal, şunları söyledi:
     Kendi dersi 08.00de başladığı halde okula 07.30da gelip, yarım saat Alihanı beklerdi. Öğleyin ise anaokulu öğrencileri yarım saat önce çıkardı. Bu kez Alihan, yarım saat geç çıkan Deryayı beklerdi. Olaydan, okul olarak gittiğimiz İtalya dönüşünde haberimiz oldu. Önce inanmak istemedik; isim benzerliği, bir yanlışlık olabilir diye düşündük. Ancak işin gerçek olduğu ortaya çıktı. Şaşırdık, uzun bir süre kendimize gelemedik. Okuldaki herkes üzüntülü. Öğrencimizi buradan mezun etmek kısmet olmadı. Çabamıza rağmen, başaramadık, üzüntümüz büyük okul olarak. Acılar paylaşıldıkça azalır diyerek, öğrencilerimizle öğretmenlerimizle bu zor günü, zor zamanı atlatmaya çalışacağız.
     Öte yandan, arkadaşları, Derya Karaçın sırasına çiçek ve onu anlattıkları bir mektup bıraktı. Öğrenciler, Deryanın masasına seni unutmayacağız yazısını bırakıp, gözyaşı döktü.
     Alihan Karaçın, anaokulundaki minik arkadaşları ise acı olaydan habersiz şekilde derse girdi. Sınıfın duvarlarında, Alihanın yaptığı bazı el işleri dikkati çekti. Sınıfın duvarlarında ayrıca, kazada hayatını kaybeden İsmail, Derya ve Alihan Karaç ile diğer aile fertlerinin yer aldığı fotoğraf karesinin bulunduğu görüldü.
     İsmail Karaçın (51) kullandığı 16 VU 986 plakalı otomobilin, Cami Çayırı mevkisinde ağaca çarpıp devrilmesi sonucunda sürücü ile kızı Derya olay yerinde, torunu Alihan ise Yalova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Yalovadaki trafik kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER