Yalova Belediye Meclisi toplandı

Yalova Belediye Meclisi toplandı -Toplantıda, "kentsel dönüşüm alanı"nın genişletilmesine karar verildi


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Meclisi toplantısında, il merkezinde daha önce 9,5 hektar olarak belirlenen kentsel dönüşüm alanının 40 hektara çıkarılmasına karar verildi.
     Belediye Başkanı Yakup Koçal başkanlığında, Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda ilk olarak belediyeye ait, üzerlerinde iki okul ve Halk Eğitim Merkezinin kullandığı binalar bulunan arsaların, belediye şirketleri Hizmet AŞ ve YABELTAŞın vergi borçlarına karşılık verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
     Koçal, arsaların, yaklaşık 6 milyon lira olan belediyenin ve şirketlerinin vergi borcunu kapatmasını beklediklerini söyledi.
     Daha sonra, 2012 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü. Belediyenin 2012 giderlerinin 79 milyon 530 bin lira olduğu, gelirinin ise 66 milyon 467 bin lira olduğu açıklandı. Meclis üyeleri, bütçe kesin hesabını oy birliğiyle kabul etti.
     Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden, Roman Mahallesi olarak bilinen alanda yapılması düşünülen kentsel dönüşümle ilgili teklif geldi.
     Müdürlük, Bağlarbaşı Mahallesinde daha önce 9,5 hektar alanda yapılması öngörülen kentsel dönüşümün 40 hektara çıkarılmasını teklif etti.
     Teklif, oy birliğiyle kabul edildi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Yalova Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER