Yalova Belediyesinin ZAMBAK projesi

Yalova Belediyesinin ZAMBAK projesi -Belediye Başkanı Koçal: -Çalışan işini üretiyorsa tatile bile gidebilir. İşini evinde üretmesiyle park, bahçe veya Bodrumda üretmesi arasında fark yok


YALOVA (A.A) - Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, belediyelerinde görev yapan personelin bir kısmının iş yerine gelmeden çalışmasını içeren Zamandan ve Mekandan Bağımsız Kamu Yönetimi Sistemi (ZAMBAK) projesinin zaman ve mekan kavramlarını ortadan kaldırdığını belirterek, Çalışan işini üretiyorsa tatile bile gidebilir. İşini evinde üretmesiyle park, bahçe veya Bodrumda üretmesi arasında fark yok dedi.
     Koçal, Haziran ayı Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Meclis Toplantısı öncesinde, meclis üyelerini ZAMBAK projesi hakkında bilgilendirdi.
     ZAMBAKın zaman ve mekan kavramlarını ortadan kaldırdığını dile getiren Koçal, Gelecekte büyük binalar, büyük fabrikalara gerek kalmayacak. Teknoloji zaman ve mekanı ortadan kaldırmamıza yardımcı oluyor. Bunun pratiğe geçirilmesi Yalova Belediyesinde hayata buldu. Türkiye ve dünyada da zaman içinde bu yaptığımız devrimin muhakkak algılanarak hayata geçeceğine inanıyorum. Yalova yaptığı bu ilk pratikle tarihsel bir iş yaptı dedi.
     ZAMBAKın detaylarıyla ilgili bilgi veren Koçal, şunları kaydetti:
     Yalova Belediyesinde her işi tanımladık. Şu anda 6 bin işin tanımı var. Bütün tanımladığımız işleri sayısallaştırdık. Tanımlamadan sayısallaştıramazsınız, sayısallaştırmadan denetleyemezsiniz. Biz her işi tanımlandığımız gibi belediyedeki çalışanların da tanımlanmış ve sayısallaşmış işleri ve işlemleri yapmasını otomasyon üzerinden kontrol eder hale geldik. Bu bize belediye personelinin günde kaç dakika, kaç saniye hizmet ürettiğini öğrenme ve bilgisayardan takip etme imkanını sağladı. 8-5 mantığı da bu şekilde kalkıyor. Ben çalışanın ne hizmet ürettiğini biliyorum. O zaman belediyede durmasının ne mantığı var- Nerede olursa olsun eğer çalışan hizmet üretiyorsa, bu ürettiği hizmeti ben dakika dakika ölçüyorsam mekan zorunluluğu yok. Çalışan işini üretiyorsa tatile bile gidebilir. İşini evinde üretmesiyle park, bahçede veya Bodrumda üretmesi arasında fark yok.
    
     -5 yıl sonra 2 milyon turist-
    
     Koçal, eski arboretum alanına 5 yıldızlı otel yapılması için çalışmalar yürütüldüğünü de belirterek, Yalovaya 5 sene sonra 2 milyon turistin geleceğini ve bunun için de altyapıyı hazırladıklarını ifade etti.
     İstanbulda 3-5 yıllık kongre rezervasyonlarının dolu olduğunu dile getiren Koçal, Körfez köprüsü 2,5 yıl sonra bitecek. Bittiği zaman Yalova, Bahçeşehirden daha yakın olacak. Bu tamamlandığında sıcak suyu olan bir kongre otelinin bana göre İstanbul otellerinden daha fazla rekabet etme şansı olacak dedi.
     Turizmde altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini, 6 müze açacaklarını anlatan Koçal, şöyle konuştu:
     Bunları Yalovanın değişik yerlerine konuşlandırıyoruz. Sahile çiçek saati yaptık. Brükselde gördüğüm çiçek halısını yaptık. Ben iddia ediyorum 5 sene sonra Yalovaya 2 milyon turist gelecek. Sağlık turizmine yönelik bir gelişme var. Yalovada sıcak suyumuzun olması önemli avantaj sağlıyor. Şu anda yılda 250 bin turist geliyor bu 2 milyona çıkacak. Gelecek turistlerin gezecekleri yerleri yapmamız lazım. İnsanların dolaşabileceği, fotoğraf çektirebileceği yerler olması gerekiyor. İskandinav ülkelerindeki gibi akıllı bisikletleri getiriyoruz. Yaptığımız bütün yatırımların nedeni gelecek milyonlarca turistin kentte dolaşarak esnafa para bırakması.
    
     Muhabir : Erhan Erdoğan / Umut Özgan / Zafer Akpınar
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Yalova Belediyesinin ZAMBAK projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER