Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu:

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: -Biz Yalova Üniversitesi olarak diğer büyük üniversitelerle klasik konularla yarış yapamayacağımız için yeni, farklı ve öncü konuları öne çıkarttık


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Biz Yalova Üniversitesi olarak diğer büyük üniversitelerle klasik konularla yarış yapamayacağımız için yeni, farklı ve öncü konuları öne çıkarttık dedi.
     Prof. Dr. Eruslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalova Üniversitesinin bir dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti. Dünya üniversitesi olmak için Türkiyede bulunmayan bölümleri açtıklarını ifade eden Eruslu, Bunlardan birisi Polimer Mühendisliği Bölümü. Biz Yalova Üniversitesi olarak diğer büyük üniversitelerle klasik konularla yarış yapamayacağımız için yeni, farklı ve öncü konuları öne çıkarttık. Eskiden büyük balık küçük balığı yutardı. Şimdi ise hızlı balık yavaş balığı yutar felsefesiyle yeni, farklı bölümler açarak üniversitemizi Türkiyede öne çıkarmak, dünyada da ismini duyurmak amacıyla bölümler açıyoruz dedi.
     İlerleyen yıllarda çeşitli bölümler de açmayı planladıklarını belirten Prof. Dr. Eruslu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Türkiyede daha önce olmayan bölümlerden Ulaşım Mühendisliği dalı, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Kimya-Süreç Mühendisliği ile Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümlerini açtık. İleride Nanoteknoloji Mühendisliği, Tarım Yönetimi Mühendisliği, İnşaat Yönetimi Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümlerini açacağız.
     Yeni eğitim-öğretim döneminde Yalova Üniversitesinde 7 bin 535 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Prof. Dr. Eruslu, üniversite kurulduğunda bu rakamın bin 522 olduğunu kaydetti.
     Yüzde 97 oranında doluluğa ulaştıklarını belirten Eruslu, 2008 yılında sadece Meslek Yüksek Okulunda bin 522 öğrencimiz varken bugün 7 bin 535 öğrenciye çıktık. Doluluk oranları yüzde 97ye ulaştı dedi.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan / Doğukan Altınay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER