Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı -Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde yangın tatbikatı yaptı


ERZURUM (A.A) - Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğünde yapılan tatbikatta gerçeğini aratmayan görüntüler ortaya çıktı.
     Senaryo gereği binanın dördüncü katında çıkan yangında, alarm verilmesiyle birlikte Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü çalışanları, önemli evrakları alarak yangın merdivenlerinden dışarı çıktı.
     Binadaki diğer personelin sivil savunma arama ve kurtarma ekiplerinin kontrolünde tahliye edilmesinin ardından, yangın tüpleriyle yangına nasıl müdahale edileceği gösterildi.
     Yangından etkilenen ve binanın üçüncü katında mahsur kalan bir kişi sedyeye, iki kişi ise vücutlarına bağlanan halatlarla aşağı indirildi.
     Tapu Kadastro Bölge Müdürü Ali Ataman, yaptığı açıklamada, yapılan tatbikatın kendileri ve kurum için büyük önem taşıdığını söyledi.
     Kurumda bulunan evrakların önemine dikkati çeken Ataman, şöyle konuştu:
     Bilindiği üzere tapu dairesi, yangında öncelikli kurtarılması gereken değerli evrakların bulunduğu kurumdur. Bu nedenle olası bir yangında bu evrakların nasıl kurtarılması gerektiği ve yangına müdahalenin hangi şartlarda yapılacağı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Başarılı bir tatbikat oldu.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Amiri Zafer Özcan da yapılan tatbikatın kurum çalışanlarına bilgi ve deneyim kazandırdığını dile getirdi.
     Bu arada, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü Arama Kurtarma Birim Amiri Abdullah Polat, yanan tahtaların nasıl söndürüleceğinin gösterilmesi esnasında alevlerin arasında kaldı.
     Tahtaların üzerine döktüğü benzinin tutuşması sonucu elinden yaralanan Polat, Küçük bir kaza yaşadım elim yandı ama önemli bir şey yok dedi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER