YAPEX Fuarı 18 Ekimde kapılarını açıyor

YAPEX Fuarı 18 Ekimde kapılarını açıyor -Antalyada bu yıl 20nci kez düzenlenecek fuarın, 30 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor


ANTALYA (A.A) - Uluslararası Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri Fuarı (YAPEX), kapılarını 18 Ekimde açacak.
     Akdeniz Tanıtım AŞ Genel Müdürü Fatih Onkar, The Marmara Otelde düzenlediği basın toplantısında, YAPEX Fuarının bu yıl 18-21 Ekim tarihlerinde Antalya EXPO Centerda yapılacağını bildirdi.
     Fuarın ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığının her geçen yıl arttığına işaret eden Onkar, bu yıl 20nci kez düzenlenecek fuarın, yapı sektörünün geleneksel buluşma noktası haline geldiğini söyledi.
     Onkar, fuarla eş zamanlı, mesleki toplantı ve etkinliklerin de düzenleneceğini belirterek, şöyle konuştu:
     Antalyanın uluslararası tanınırlığına paralel olarak, özellikle İran, Irak, Rusya, Romanya, Bulgaristan gibi yakın ülkelerden ticaret heyetleri ve genel olarak Avrupa ülkelerinden münferiden ziyaretçi ağırlıyoruz. Bu sene fuarımıza Rusya, Dubai, Fransa, İtalya, Güney Kore, Suudi Arabistan ve Rusyadan gelen katılımcılar ile yurt dışı firma sayımız artmaktadır.
     Bu yıl ziyaretçi sayısında büyük bir artış beklediklerini vurgulayan Onkar, inşaat malzemesi ticareti yapan her türlü yapı malzemesi kullanıcılarının fuara ilgi gösterdiğini kaydetti. Fatih Onkar, bu yılki fuara yaklaşık 30 bin ziyaretçi beklediklerini bildirdi.
    
     -Kültür Mirasını Koruma Fuarı-
    
     Onkar, fuarın içinde Çevre ve Kültür Değerleri Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), Tarihi Kentler Birliği ve Heritage Europe kurumlarının desteğiyle 20nci yıla özel YAPEX Tadilat, Restorasyon, Renovasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarının da ilk kez gerçekleştirileceklerini açıkladı.
     Fuarın, restorasyon ve kültür mirasını koruma konulu ilk fuar olması açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Onkar, Fuara 30un üzerinde belediyemiz de katılımcı oldu. Belediyeler, sınırları içinde bulunan tarihi yapı stoku ve kent dokusunu tanıtmak amacıyla fuarda yer alacak dedi.
    
     -Restorasyon köyünde tarihi sokak uygulamaları yapılacak-
    
     Fuar kapsamında katılımcılar için interaktif uygulamalara da yer verileceğini belirten Onkar, Gaziantep, Kastamonu, Mardin, Konya gibi kentlerden gelecek ustaların uygulamalı olarak zanaatlarını sergileyeceklerini aktardı.
     Tarihi evlerin dokusunun fuar alanına taşınacağına değinen Onar, Patara arkeolojik kazılarıyla ilgili sergi ve antik kente ait maketlerin Akdeniz Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle fuardaki yerini alacağını kaydetti.
     Toplantıya katılan ÇEKÜL Vakfı Güneybatı Anadolu Bölge Koordinatörü Recep Esengil de Türkiyede ilk kez düzenlenen YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarının ÇEKÜL işbirliğiyle gerçekleştirileceğinin altını çizerek, fuarın ilerleyen yıllarda Avrupadaki örnekleriyle yarışacağına dikkati çekti.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, kültür mirasının dünyada önemli bir kavram haline geldiğine işaret etti. Öcal, Antalyanın böyle uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapması büyük bir şans. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu şansımızı iyi değerlendireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci / Güç Gönel
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber YAPEX Fuarı 18 Ekimde kapılarını açıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER