Yaş sebze meyvede Mısır pazarı umudu

Yaş sebze meyvede Mısır pazarı umudu -Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkan Vekili Öztürk: Mısırda Türk ürünlerine çok büyük talep var, özellikle sebze ve meyvedeki bu talebi fırsata çevrilebiliriz (Fotoğrafl


DENİZLİ (A.A) - Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu (TÜSEMKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, Mısırda Türk ürünlerine çok büyük talep olduğunu, özellikle sebze ve meyvedeki talebin fırsata çevrilebileceğini söyledi.
     Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sektör temsilcileriyle birlikte Mısırın Başkenti Kahire ve İskenderiyede temaslarda bulunduklarını belirtti.
     Mısırlı işadamlarının ve firmaların Türkiyenin ülkelerindeki pazara daha fazla girmesi gerektiğini aktardığını ifade eden Öztürk, Mısırda Türk ürünlerine çok büyük talep var, özellikle sebze ve meyvedeki bu talebi fırsata çevirebiliriz dedi.
     Yunanistanın Avrupa Birliği üyesi ülke olması bakımından Mısıra gümrüksüz mal satabildiğine dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu:
     Bu nedenle Mısırda Yunanistanda üretilen ürünler hakim. Ancak bire bir görüştüğüm iş adamları Türkiye ile çalışmak istiyorlar. Dünyanın bir çok yerinde gördüğüm tanıtım eksikliğini maalesef Mısırda da yaşıyoruz. Biz çok iyi bir tanıtımla Mısır pazarına hakim olabiliriz diye konuştu.
     Öztürk, Denizlinin ürün desenini tanıtma fırsatı bulduklarını, ürün deseninden etkilenen Mısırlı iş adamlarının gelecek aylarda Denizliye geleceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Tolga Albay
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Yaş sebze meyvede Mısır pazarı umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER