Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanunu

Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanunu -Malatya TSO Başkanı Erkoç, Kanunun süresinin uzatılmasını istediklerini bildirdi


MALATYA (A.A) - Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanununun süresinin 5 yıl daha uzatılmasını istediklerini bildirdi.
     Erkoç, TSO Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, 2004 yılında yürürlüğe giden Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanunu ile uygulanan sigorta primi işveren hissesi desteğinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini belirtti.
     İşsizlik sorununu çözmek için istihdamın mutlak süratle artırılmasının önemine işaret eden Erkoç, yeni yatırımlar kadar mevcut yatırımların korunması ve kapasite kullanım oranlarının artırılması gerektiğini söyledi. Aksi halde yeni yatırımların teşvik edilmesi sorununun çözülemeyeceğini savunan Erkoç, uygulamanın bitmesiyle haksız rekabetin yaratılacağını savunarak, bunun işletmelerin kapanmasına ve işsizliğin artmasına neden olabileceğini ileri sürdü. Erkoç, Bu nedenle yasanın uygulama süresinin en az 5 yıl daha uzatılması önem arz etmektedir dedi.
     Konuyla ilgili Ekonomi Bakanlığına bir mektup gönderdiklerini anlatan Erkoç, Malatya Milletvekillerini de bilgilendirdiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yatırımları ve İstihdamı Teşvik Kanunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER