YAÜ öğrencilerinden Romanca Bir Önleme: Müzik

YAÜ öğrencilerinden Romanca Bir Önleme: Müzik projesi


YALOVA (A.A) - Yalova Üniversitesi (YAÜ) öğrencilerince hazırlanan Romanca Bir Önleme: Müzik projesinin tanıtımı yapıldı.
     YAÜ Sosyal Hizmet Bölümü, lisans ve yüksek lisans öğrencileri tarafından yazılan ve Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Türk Ulusal Ajansınca kabul edilen proje, MYO Konferans Salonunda tanıtıldı.
     Tanıtımda konuşan YAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rıza Abay, sosyal hizmetin ana hedefinin korumayı ve önlemeyi esas aldığını söyledi.
     Bir şeyin bozulmadan önce tedbirinin alınmasının önemine işaret eden Abay, Sosyal hizmet, bu anlamda bireylerin herhangi kötü bir şeye meyletmelerini engelleyerek bireyleri eğitmesi noktasında önemlidir. Bu projede katkısı olan tüm öğrencileri kutluyorum dedi.
     Proje Temsilcisi Songül Kılıç, projenin Yalovadaki Roman Mahallesinde yaşayan suça ve madde bağımlılığına bulaşmış, bir kısmı örgün olmak üzere 7, 8 ve 9. sınıf öğrencileriyle açık öğretime devam eden 10 çocuk ile yürütüldüğünü belirtti.
     Kılıç, çocukların tüm yaşam haklarına eşit biçimde ulaşmaları gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, Grubumuz, çocuklara rehberlik etmeyi amaç edinerek, Roman çocukların kaderlerinin sadece çöp toplamak ve çingene, elekçi ve arabacı gibi etiketlerle anılmak ve ötekileştirilmek olmadığına inanıyor. Grubumuz, psikolojik şartlar açısından risk altında olan genç Roman arkadaşlarımız için koruyucu, önleyici ve eğitime, spora, müziğe teşvik edici bir çalışma yapma amacındadır diye konuştu.
     Öte yandan, 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında 5 ay süreyle yürütülecek proje kapsamında müzik ve diksiyon derslerinin yanı sıra çocukların okuldaki başarıları göz önünde tutularak Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerince etüt dersleri verileceği kaydedildi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Burak Akay / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber YAÜ öğrencilerinden Romanca Bir Önleme: Müzik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER