Yaylada kıl çadırda telafi eğitimi

Yaylada kıl çadırda telafi eğitimi -Erzincanın İliç ilçesinde hayata geçirilen Beyaz Çadır Eğitim Destek Projesi kapsamında, okullar devam ederken aileleriyle yaylaya çıkmak zorunda kalan 18 öğrenciye, gönüllü öğretmenler taraf


ERZİNCAN (A.A) - İliç ilçesinde hayata geçirilen Beyaz Çadır Eğitim Destek Projesi kapsamında, okullar devam ederken aileleriyle yaylaya çıkmak zorunda kalan 18 öğrenciye, yaylada sınıf olarak tasarlanan bir kıl çadırda, gönüllü iki öğretmen tarafından telafi eğitimi veriliyor.
     İliç 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Sezai Öz, okullar tatile girmeden yaklaşık 1 ay önce Sivasın İmranlı ilçesine bağlı Karapınar Yaylasına çıkan ve okullar açıldıktan 1 ay sonra yayladan dönen 18 öğrencinin diğer arkadaşlarından geri kalmaması için Beyaz Çadır Eğitim Destek Projesi hazırladı.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kabul edilen proje, 13 aileden 130 kişinin yaşamını sürdürdüğü Karapınar Yaylasında hayata geçirildi. Yaylaya 250 metre mesafede kurulan kıl çadırda oluşturulan sınıfta, 23 Nisan İlköğretim Okulunun öğrencileri, birleştirilmiş sınıfta eğitim alıyor.
     Sınıf olarak tasarlanan kıl çadırda Kemah Yatılı Bölge İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Burhan Şuvak ve Cumhuriyet Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunu Kadir Şafak, öğrencilere gönüllü olarak ders veriyor.
     Projeyle, aileleriyle yaylara göç etmek zorunda kalan öğrencilerin, eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesintiye uğramasının önlenmesi ve sürekliliğinin sağlanması, öğrencilerin okul başarılarının artırılması, sosyal yaşamdan uzaklaşmalarının engellenmesi, toplumla ve akran gruplarıyla sağlıklı sosyal ilişkiler kurmalarına yardımcı olunması hedefleniyor.
     Erzincan Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yaylada gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin uygulanabilir olduğunu ifade ederek, Üzerinde biraz daha çalışarak belki ulusal bir projeye dönüştürebiliriz. Güvenlik sorunu yaşanmayan her yerde böyle bir çalışmanın yapılmasını arzu ediyoruz diye konuştu.
     Projenin hazırlayıcısı 23 Nisan İlköğretim Okulu Müdürü Sezai Öz de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce kabul gören proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildi. Burada da kabul görmesinin ardından uygulanmaya başlandı. Eğitimin 8 hafta devam etmesi planlanıyor dedi.
     Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ailesiyle, okulların tatil edilmesine 40 gün kala yaylaya çıkmak zorunda kalan 6. sınıf öğrencisi Yunus Emre Şuvak (12) ise Ailelerimizle okulumuz tatil olmadan yaylaya geldik. Şimdi burada eğitimimize devam ediyoruz diye konuştu.
     Öğrencilerden Merve Öztürk (12) de çadırda yarım kalan eğitimlerini tamamladıklarını belirtti. Öğrenciler, ders dışında hayvancılıkla uğraşan ailelerine yardımcı oluyor.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Yaylada kıl çadırda telafi eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER