Yemliha Belde Belediye Başkanı Kayacı:

Yemliha Belde Belediye Başkanı Kayacı: "Beldemiz pekçok ilçeden daha fazla ekonomik potansiyele sahip, ilçe olmayı fazlasıyla hak ediyor"


KAYSERİ (A.A) - Yemliha Belde Belediye Başkanı Ahmet Kayacı, beldenin pekçok ilçeden daha fazla ekonomik potansiyele sahip olduğunu ve ilçe olmayı fazlasıyla hak ettiğini söyledi.
     Kayacı, eski belediye başkanları ve çevre mahalle muhtarlarıyla ilçenin geleceğini görüşmek için bir araya geldi.
     Ankara yolundaki bir restoranda yapılan toplantıya Kayacının yanı sıra Beydeğirmeni, Mahzemin, Ebiç, Dadağı, Kemer, Hırka, Eskiömer, Kalkancık, Karakimse, Yuvalı, Bayramhacı,Kaş, Elmalı, Yukarıhasinli mahallelerinin muhtarları katıldı.
     Burada konuşan Belediye Başkanı Kayacı, nüfus olarak yoğun bir belde olduklarını ve çevre belde ve mahallerinde kendi bünyelerine katılmasıyla nüfuslarının ortalama 20 bine ulaşacağını söyledi.
     Kamu hizmetlerinin verimli ve etkin bir şekilde yürütülebilmesinin illerin ve ilçelerin coğrafi yapısına, nüfus yoğunluğuna, ulaşımına bağlı olduğunu belirten Kayacı, şunları kaydetti:
     "Mevcut idari bölünmenin günün şartlarına uygun bir şekilde yapılmaması durumunda hizmetlerin aksadığı ve vatandaşların şikayetinin arttığı görülmekte. Bu nedenle Yemliha ve civarındaki diğer beldelerimiz ve köylerden müteşekkil ayrı bir ilçe oluşturulması zorunlu hale gelmiştir. Merkez Kocasinan ilçesine bağlı olan Yemliha Beldesinin merkeze uzaklığı 50 kilometredir. Bu bölgede Kayseri iline bağlı hiçbir ilçe bulunmamaktadır."
     İlçenin iş imkanları dolayısıyla göç aldığına dikkati çeken Kayacı, şöyle devam etti:
     "Yemliha Beldesi ile birlikte 5 adet belde ve 9 köyü bulunan yörenin toplam nüfusu 20 bindir. İlçemizde işsizlik oranı sıfır olup göç verme yerine göç almaktadır. Tarım, taşımacılık ve sanayiye dayalı bir ekonomiye sahibiz. Kızılırmak havzası içinde ikinci bir GAP olarak değerlendirilen Yemliha Barajının yapımıyla ilçenin nüfusun daha da artması beklenmektedir. Vatandaşın kamu ile olan işleri açısından yaşanan sıkıntının katlanarak artışının, hizmetlerin hızlı bir şekilde yerine ulaşması ve insanlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi bakımından Yemliha Kasabasının ilçe haline getirilmesinde büyük yarar vardır."
     Beldenin ilçe yapılması için daha önce de TBMMye kanun tekifleri verildiğini anımsatan Kayacı, "19uncu ve 20nci dönem şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün de aralarında bulunduğu milletvekilleri tarafından Yemliha Beldesinin ilçe yapılması için kanun teklifi verilmişti. Beldemiz, Sarız, Akkışla, Sarıoğlan ve Özvatan gibi ilçelerden geri kalır yanı yok. Beldemiz pekçok ilçeden daha fazla ekonomik potansiyele sahip, ilçe olmayı fazlasıyla hak ediyor bu nedenle ilçe olmayı fazlası ile hak ediyoruz" ifadesini kullandı.
     Belde başkanları ve muhtarlarda Yemlihanın ilçe olmasında hem fikir olduklarını ifade ederek, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirttiler.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yemliha Belde Belediye Başkanı Kayacı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER