Yenişehirde küçük semazenlar büyüledi

Yenişehirde küçük semazenlar büyüledi


BURSA (A.A) - Yenişehir ilçesinde Osmangazi Lisesi ve Aydoğdubey İlkokulunun ortaklaşa düzenlediği Mevlananın ölümünün 739. yıl dönümü etkinliklerinde minik semazenlerin gösterisi izleyenleri büyüledi.
     Koç Ortaokulu salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Osmangazi Lisesi Müdürü Coşkun Karaca, Asıl mesele yaradanı sevmektir. Yaradanın yarattıklarını sevmektir. Konya ufuklarından bir daha batmamak için doğan Mevlanayı rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.
     Osmangazi Lisesinde okuyan Ahmet Akyol Mevlananın hayatı ile ilgili katılımcılara bilgi verirken, yine aynı lisede okuyan öğrenciler Tuğçenur Ayaz ve Gülşah Çelik de Mevlananın şiirlerini okudu. Aydoğdubey İlkokulu minik öğrencilerinin gerçekleştirdiği sema gösterisi ise izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, minikler dakikalarca alkışlandı.
     Etkinliğe Yenişehir Kaymakam Vekili Mustafa İlhan, Belediye Başkan Vekili Nevzat Canlıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şeref Kozan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Harun Sak / Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Yenişehirde küçük semazenlar büyüledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER