Yerel seçimlerin öne alınması

Yerel seçimlerin öne alınması -DP Genel Başkanı Uysal: -Birtakım şahsi zamanlamalarla seçim tarihlerinin değiştirilmesini çok makbul görmüyoruz


SAKARYA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklifin oylanmasına ilişkin, Birtakım şahsi zamanlamalarla seçim tarihlerinin değiştirilmesini çok makbul görmüyoruz dedi.
     Sakarya Gazeteciler Cemiyetini (SGC) ziyaret eden Uysal, Türkiyenin Ortadoğu konusunda temkinli olması gerektiğini belirterek, savaş konusunda kaygılı olduklarını söyledi.
     Uysal, yaşanan süreci endişeyle izlediklerini ifade ederek, Türkiye, kendi meselelerini elbette kendi çözmelidir. Türkiye, etrafında cereyan eden meseleler ve akan kanın durması açısından her türlü tedbiri almalıdır ama 30 yıldır aşağı yukarı mücadele verdiğimiz bir terör meselesi varken, komşu ülkemizdeki bir iç çatışmada Türkiyenin taraf olmasını zafiyet olarak görüyorum şeklinde konuştu.
     Suriye konusunun Türkiyenin güvenliğini ve istikrarını olumsuz etkileyebilecek durumda olduğunu savunan Uysal, Türkiyenin konumunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini dile getirdi.
     Bugün Türkiye, öngörülemeyen bir ülke haline gelmiş durumdadır diyen Uysal, Caydırıcılığı sorgulanan bir ülke haline gelmiştir. Bütün bunlara rağmen ülkemize yönlendirilecek her türlü tehdide karşı birlik ve beraberliğini koruyarak, siyaset başka olmak üzere, bütün güvenlik güçleriyle cevap verebilecek gücü vardır. Ülkemizin gücüne, birliğine ve beraberliğine inanıyoruz ifadelerini kullandı.
    
     -Erken seçim çalışmaları-
    
     Gazetecilerin, erken seçim çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Uysal, Türkiyenin uzun yıllardır erken seçime gittiğini belirterek, erken seçim kararlarının şahsi zamanlamalarla olmaması gerektiğini vurguladı.
     Birtakım şahsi zamanlamalarla seçim tarihlerinin değiştirilmesini çok makbul görmüyoruz diyen Uysal, Maalesef geldiğimiz nokta itibarıyla şahsi gündemlerle, şahsi yasalarla meşgul edilen bir parlamento gündemi var. Türkiyenin çok yakınında can alıcı meseleler varken, elzem çıkartılması gereken kanunlar varken, bu meseleler öncelik sıralaması içinde değerlendiriliyor şeklinde konuştu.
     Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:
     Hükümetin ve MHPnin teklifiyle seçimlerin erkene alınması amaçlanıyor. Maalesef onların penceresinden baktığınızda hadise 367yi aşarak, kanunlaşma yolunda ilerleyemedi. Cumhurbaşkanının alacağı tavra binaen ya Meclise geri gönderilecek ya da referanduma gidilecek.
     Yeni bir referandum yapılabilir bu süreçte. Eğer her şeyi referanduma götüreceksek parlamenter demokrasinin bir anlamı kalmaz. O açıdan da büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Tabii Cumhurbaşkanının tercihleriyle alakalıdır. Türkiyenin bir krizine başka bir kriz eklenmesi nedeniyle bir eksiklik görüyorum. Bütün bunlara rağmen irademizin dışında Cumhurbaşkanımızın tavrının belirleyici olacağı kanaatindeyim.
    
     Muhabir: Çağrı Turgut / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Yerel seçimlerin öne alınması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER