Yeryüzü Doktorları, Afrikada kurban ve sağlık

Yeryüzü Doktorları, Afrikada kurban ve sağlık baharı yaşattı -Afrikada kurban kampanyaları düzenleyen Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi, açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen 4 ülkedeki 50den fazla bölgede, 9 bin 777 hisse kurban e


ADANA (A.A) - Ali Güreli - Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisinin, Kurban Bayramında Afrikadaki 4 ülkede açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen 50den fazla bölgede, bağışlarla sağlanan 9 bin 777 hisse kurban etini yoksullara dağıtıp, aynı zamanda sağlık hizmetleri ve nakdi yardım ulaştırdığı bildirildi.
     Yeryüzü Doktorları Türkiye Ofisi İkinci Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi yapılan bağışlar sayesinde Afrika ülkelerinden Somali, Kenya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Nijerde yoksulların yüzlerinin güldüğünü söyledi.
     Geçen yıl Afrikada toplam 11 bin 521 hisse kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anımsatan Kınık, bu yıl ki bağışların ise 9 bin 777 hisse olarak gerçekleştiğini bildirdi.
     Kınık, bağışçıların desteğiyle Afrikada adeta çifte bayram yaşandığını belirterek, Kurulduğu günden bu yana dünyanın birçok bölgesine gönüllü sağlık hizmeti götüren Yeryüzü Doktorları, Afrika Yoksullukla Mücadele Programı çerçevesinde Afrikanın açlıktan ve kuraklıktan en çok etkilenen bölgelerine yönelik kurban organizasyonu gerçekleştiriyor. Bu yıl ki organizasyon, 4 ülkede 50den fazla bölgede, 20si Türkiyeden 150ye yakın görevli ile Yeryüzü Doktorlarının gözetiminde gerçekleştirildi dedi.
    
     -Sağlık hizmetleri-
    
     Kınık, Yeryüzü Doktorları ekiplerinin kurban organizasyonu düzenlediği bu ülkelere aynı zamanda sağlık hizmetleri ve nakdi yardım da ulaştırdığını belirtti.
     Nijere hem kurban organizasyonu, hem de sağlık hizmetleri gerçekleştirmek üzere, içinde ürolog, kadın doğum uzmanı ve genel cerrahın da bulunduğu 8 kişilik bir ekip gönderildiğini ifade eden Kınık, şöyle konuştu:
     Yeryüzü Doktorları, Tessaou Devlet Hastanesinde 350 dahiliye ve çocuk muayenesi, 150 jinekolojik muayene, 31 ameliyat gerçekleştirdi. Ayrıca hastanenin ilaç ve cerrahi malzeme gibi gereksinimleri de karşılandı. Başkent Niameye 50 kilometre mesafedeki Tilaberi ilçesine bağlı Koryea Hausa kasabasında bulunan Yeryüzü Doktorları Beslenme ve Sağlık Merkezi de ekiplerimizce ziyaret edilerek, 400 adet ilaçlı cibinliği ailelere dağıtılmak üzere teslim etti. Yeryüzü Doktorları, Kenyada Khatija Center yetimhanesine giderek, buraya toplam 3 ton un yardımı yaptı. Bağışçılarının desteğiyle Afrikada adeta çifte bayram yaşandı.
    
     -Çocuklar için umut oluyorlar-
    
     Kınık, 2012 Afrika Kurban Organizasyonu ile, küresel açlık indeksinin sonlarında yer alan bu ülkelerde özellikle beslenme yetersizliği yaşayan çocuklara bir umut olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Organizasyonlarına katkı sağlayanlara teşekkür eden Kerem Kınık, şöyle devam etti:
     Bölgedeki tüm kurban kesim ve dağıtımlarına Yeryüzü Doktorları temsilcileri nezaret etti. Kesimlerde Diyanet İşleri Başkanlığının tavsiye ettiği kurallara uyuldu, kesimlerinin ardından, kurban bağışçılarına e-posta ve kısa mesaj yoluyla bildirimde bulunuldu.
     Yeryüzü Doktorları, kurulduğu günden bu yana 30a yakın ülkede fakirlik, kuraklık, hastalık, savaş, deprem gibi doğal ve insan kaynaklı afet ve felaketlerin kurbanı olan muhtaç insanlara, insani ve tıbbi yardım götürmüştür. Günümüzde dünya çapında 3 bini aşkın gönüllüsü ile faaliyetlerini sürdürüyor.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yeryüzü Doktorları, Afrikada kurban ve sağlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER