Yeşilay Haftası

Yeşilay Haftası


KASTAMONU (A.A) - Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Yeşilay Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Türköz, mesajında, madde bağımlılığının tüm dünya için ortak bir sorun haline geldiğini belirterek, alkol, sigara ve uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıkların aile bağlarını zayıflattığını, sevgiyi yok ettiğini ve manevi değerlerden insanları uzaklaştırdığını ifade etti.
     Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasında toplumu oluşturan bireylerin sağlığı birinci derecede hayati önem arz ettiğini vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:
     İnsanların uzun ömürlü olmaları, fiziken ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Ailelerin çocuklarını uyuşturucu, alkol ve sigaradan korumaları birinci öncelikleri olmalıdır. Kapalı mekanlarda sigara yasağı getiren kanun sayesinde sigara tüketimi ülkemizde azalmıştır. Reşit olmayan gençlere tütün mamulleri, alkollü içeceklerin satılmaması ve bunun titizlikle uygulanması için her kesime büyük sorumluluklar düşmektedir. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ile gençlerimizi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak onların sosyal, kültürel ve sportif alanlar içerisinde yer almalarına destek vermeliyiz.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar
     Yayıncı: Sinan Özmüş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER