'Yeşilçam filmlerinin bıkmadan usanmadan izlenmesindeki sır 'oyuncu samimiyeti"

'Yeşilçam filmlerinin bıkmadan usanmadan izlenmesindeki sır 'oyuncu samimiyeti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç, bugün başta Kemal Sunal olmak üzere eski Yeşilçam filmlerinin bıkmadan usanmadan tekrar tekrar izlenmesindeki sırrının 'oyuncu samimiyeti' olduğunu vurguladı. Tilmaç, bu sebeple Anadolu insanın hiç bir zaman bir Kemal Sunal, Kadir Savun, Erol Taş, Aliye Rona, Hulusi Kentmen, İhsan Yüce, Sami Hazinses, Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Hayati Hamzaoğlu, Adile Naşit, Selim Naşit, Gazanfer Özcan, Halit Refiğ ve Yücel Çakmaklı gibi Türk sinemasına emek vermiş isimleri hiç bir zaman unutmayacağının altını çizdi.

Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç, 50. sanat hayatını Antalya'nın Manavgat ilçesinde kutladı. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan 'Sümer Tilmaç 50. Sanat Yılı Kutlaması'nda Belediye Başkanı Şükrü Sözen 'iyi ki varsın' diyerek bir buket çiçek takdim etti.
Tiyatro ve sinema oyuncusu Tilmaç, 50 yıllık tiyatro ve sinema hayatı süresince başından geçen ilginç anıları Manavgatlılarla paylaştı. 50. sanat yaşamına Manavgat halkına gösterdiği yakın ilgi için teşekkür eden Antalyalı ünlü oyuncu, son zamanlarda kendisinin en fazla toplumda tecavüzcü Çoşkun olarak bilinen sinema oyuncusu Çoşkun Göğen'le karıştırılması olduğunu kaydetti.
Hayranlarının genelde ismini söylemede her zaman zorlandığını belirten Tilmaç, imza günleri ve hayranlarıyla fotoğraf çektirmede çoğu zaman 'Sümerbank abi' bir imza alabilirmiyim, hatıra fotoğrafı çektirebilirmiyim diyenlerin olduğunu söyledi.
Çok sevdiği sinema oyuncusu Çoşkun Göğen'in Antalya'ya gelmesi, yerleşmesi ve hatta kız istemeye bile kendisinin gittiği bilgisini veren usta oyuncu Tilmaç, "Film sahnelerinde canlandırdığı rolünden dolayı sevgili kardeşim Çoşkun Göğen'in ismi tecavüzcü diye kaldı. Çoşkun sokağa çıktığında insanlar 'A tecavüzcü Çoşkun' diyorlar. Tecavüzcü Çoşkun'ın adı var. Ama halkımız siyasilerin tecavüzlerine hiç sesini çıkarmıyor, kanıksamış durumdalar. Çoşkun'un adı çıkmış bir kere ne yapsın. Çoşkun kardeşim, çok temizli yürekli bir insan. Çoşkun'un sadece adı var. " diye konuştu.
Tiyatro ve sinemaya üstadım dediği Hababam Sınıfı filminin meşhur Mahmut Hocası Münir Özkul'un öncülüğünde başladığını belirten usta oyuncu, bugün tiyatro ve sinema hayatında Sümer Tilmaç diye anılmasında Münir Özkul ve merhum tiyatro ustadı Gazanfer Özcan'a borçlu olduğunu ifade etti.
Bugün başta Kemal Sunal olmak üzere eski Yeşilçam filmlerinin bıkmadan usanmadan tekrar tekrar izlenmesindeki sırrın 'oyuncu samimiyeti' olduğunu vurgulayan Tilmaç, bu sebeple Anadolu insanın hiç bir zaman bir Kemal Sunal, Kadir Savun, Erol Taş, Aliye Rona, Hulusi Kentmen, İhsan Yüce, Sami Hazinses, Yılmaz Güney, Ayhan Işık, Hayati Hamzaoğlu, Adile Naşit, Selim Naşit, Gazanfer Özcan, Halit Refiğ ve Yücel Çakmaklı gibi Türk sinemasına emek vermiş isimleri hiç bir zaman unutmayacağının altını çizdi.
Hayranlarının kendisini Çoşkun Göğen yanı sıra Tanju Gürsu ve Kazım Kartal'ada benzettiğini vurgulayan Tilmaç, yine hayranlarının ismini söylemek için bir kaç tane banka ismi söylemek zorunda kaldığını dile getirdi.
Son zamanlarda kadına yönelik şiddetin barbarlığa ulaştığını belirten Tilmaç, kadına şiddete dur demek için vicdan sahibi herkesin 'bu ülke nereye gidiyor diye kadına yönelik her türlü şiddete hayır deme' tepkisini göstermesi gerektiğinin altını çizdi.
Toplumu şekillendiren bir milleti ayakta tutan ana gücün kadın olduğunu belirten Tilmaç, son zamanlarda televizyon kanallarında yayınlanan 'evlendirme programlarının da' kutsal aile yuvası kavramını sulandırdığı için çocukların televizyon izleme saati dışında yayınlanması taraftarı olduğunu vurguladı.
Geçmiş yıllarda siyasete ilgi duyduğunu anlatan Tilmaç, yine 4 ay sonra bir seçimin olduğunu, seçmenin de sandığa gittiğinde nasıl 'bir mahalleye yırtıcı parçalayıcı köpek girdiğinde' kendilerine zarar vermemesi ve paçasından yakalaması için 'hoşt' deme hassasiyetini göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Şükrü Sözen'de usta oyuncu ve Türk sinemasının duayeni Sümer Tilmaç'ın 50. sanat yaşamını Manavgat'ta kutlamaktan onur duyduklarını kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber 'Yeşilçam filmlerinin bıkmadan usanmadan izlenmesindeki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER