Güney Afrika'nın 70 yıllık haber ajansı battı

Güney Afrika'nın 70 yıllık haber ajansı battı

Güney Afrika'nın 1938'den beri varlığını devam ettiren tek haber ajansı Güney Afrika Basın Derneği (SAPA) son haberini 31 Mart gecesi servis edeceğini duyudu. SAPA Başkanı Minette Ferreira resmi açıklamasında, "Şirketin mal varlıklarını elden çıkardıktan sonra 31 Mart 2015 itibarıyla SAPA'yı tasfiye ediyoruz" dedi.

Ferreira, geçen hafta yönetim kurulu üyelerinin toplandığını ve geçtiğimiz Eylül'de alınan tasfiye kararını onayladığını belirtti. 70 yıldır haber üreten SAPA, 'kar amacı gütmeyen şirket' kategorisinde olduğu için satışı yapılamıyor. Nkonki Incorporated mali müşavirlik firmasının, SAPA'nın kapanışını gerçekleştireceği duyuruldu. Yönetim kurulu ayrıca, Gallo Images, KMM Review Publishers ve Sekunjalo Investments firmalarının SAPA'ya benzer bir medya şirketi kuracağını, SAPA üyelerinin yakın zamanda yeni oluşum tarafından bilgilendirileceğini duyurdu.

MEDYA ÖZGÜRLÜĞÜ DARBE ALDI

SAPA'nın duyurusu basın dünyasında büyük üzüntüyle karşılandı. Gazeteciler, işsiz kalacak SAPA çalışanı meslektaşlarına sosyal medyadan moral mesajları gönderdiler. Güney Afrika Basın Kulübü'nden yapılan bildiri de ise, " SAPA'nın operasyonlarını durdurması bütün ülke için çok acı bir kayıp ve basın özgürlüğüne büyük bir darbedir" denildi.

SAPA yeterli haber üretememesinin yanında, günün değişik saatlerinde yayınladığı 'gündem' ile yerli ve yabancı basının programlarını belirliyordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Güney Afrika'nın 70 yıllık haber ajansı battı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER