Yeşilçiftlik Belediyesinden çöp düzenlemesi

Yeşilçiftlik Belediyesinden çöp düzenlemesi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesinde Bölgesel Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında çöplerin gelişi güzel sokaklara bırakılmasının önüne geçilecek.
     Yeşilçiftlik Belde Belediye Başkanı Zekeriya Ölmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akşehir ve Eber gölleri Çevre Koruma Birliği ortaklarından Yeşilçiftlik Belediyesinin Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında 3 Aralıktan itibaren çöp bidonu ve çöp konteyneri uygulamasının sona erdiğini kaydetti.
     Vatandaşların evsel atıklarını ayrıştırarak poşet ve çuvallara koyup çöp toplama merkezlerine bırakmaları için el ilanları ve broşürler hazırladıklarını ifade eden Ölmez, şöyle konuştu:
     Bunlarla vatandaşları bilgilendirdik. Geçtiğimiz yıl kurulan Akşehir ve Eber Gölleri Çevre Koruma Birliğine üye 5 ilçe, 17 belde belediyesinin Bölgesel Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında evsel atıklar, Yeşilçiftlik Belediyesi ekipleri tarafından her pazartesi ve cuma günleri sabah saatlerinde çöp toplama merkezlerinden poşet ve çuvallar toplanacak. Toplanacak evsel atıklar katı atık bertaraf tesislerinde ekonomiye geri kazandırılacak.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar / Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Yeşilçiftlik Belediyesinden çöp düzenlemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER