Yetiştirme yurdundan milli takıma...

Yetiştirme yurdundan milli takıma... -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Badminton Federasyonu işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında yetiştirme yurdundaki çocuklar arasından seçilen Döne Acun ile Özcan Çakır, milli formayla t


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Badminton Federasyonu işbirliğinde yürütülen çalışma kapsamında, yetiştirme yurdundaki çocuklar arasından seçilen Döne Acun ile Özcan Çakır, milli formayı giymenin mutluluğunu yaşıyor.
     İzmirde düzenlenen Uluslararası Türkiye 19 Yaş Altı Badminton Turnuvasında ilk kez milli formayı giyen sporcular Acun ve Çakır, duygularını ve hedeflerini AA muhabiriyle paylaştı.
     Döne Acun, bu heyecanı yaşadığı için çok mutlu olduğunu dile getirerek, okulu aksatmadan badmintonda başarılarını sürdürmek istediğini belirtti.
     Milli sporculuğa kadar yükselmenin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade eden Acun, şunları söyledi:
     Badmintona ilk başladığımda buraya kadar yükselebileceğim aklıma gelmemişti. Kendimi geliştirerek, gelebileceğim en iyi noktaya ulaşmak istiyorum. Başarılı olamazsam da beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum.
    
     -Olimpiyat hedefi-
    
     Özcan Çakır da Ankaradaki kamp sonrasında milli takıma seçilerek turnuvaya katılma hakkı kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.
     Badmintonda başarısını sürdürmeyi ve iyi bir sporcu olmak istediğini dile getiren Çakır, Milli takım formasını uzun süre giymek ve olimpiyatlarda mücadele etmek için elimden geleni yapacağım dedi.
    
     -Proje sorumlusu Mehmet Zeki Erkan-
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüğü projenin sorumlusu Mehmet Zeki Erkan ise Döne ve Özcanın İzmirde ilk kez milli formayla tanıştığını ve projenin örnek sporcuları olduklarını kaydetti.
     Badmintonun, yetiştirme yurtlarında rahatlıkla yapılabilecek bir spor olduğunu belirten Erkan, şunları kaydetti:
     Projeye büyük destekleri olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekike teşekkür etmek istiyorum. Biz iki sporcumuzu milli takıma kazandırmış olduk. İnşallah bu çocuklarımız olimpiyatlarda mücadele etme hakkını elde edecek.
    
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Yetiştirme yurdundan milli takıma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER