YGS sonuçları açıklandı

YGS sonuçları açıklandı -YGS beşincisi Aygüneş: Dokuzuncu sınıftan beri çalışmalarımı yoğunluğunu artırarak sürdürüyorum


ANKARA (A.A) - Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS), YGS-1 puan türüne göre en başarılı adaylardan Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulu Özel Anadolu Lisesi öğrencisi Bulut Aygüneş, ilk yüze girmeyi beklediğini ancak beşinciliğin kendisi çok mutlu ettiğini söyledi.
     Aygüneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dokuzuncu sınıftan beri çalışmalarını yoğunluğunu artırarak sürdürdürdüğünü, YGS-1de Türkçe ve fen bilimlerinden birer, sosyal bilimlerden ise iki yanlışla 498,37 puan aldığını bildirdi.
     Çalışırken eğlenmeyi de aksatmadığını anlatan ve Yorulduğumda bilgisayar oyunlarını tercih ediyorum, hayal kuruyorum diyen Aygüneş, sıkıldığı zaman ise kendisine bu sürecin sona ereceğini telkin ederek motivasyonunu koruduğunu ifade etti.
     Aygüneş, Orta Doğu Teknik Üniversitesi veya Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü hedeflediğini kaydetti.
     Lisans Yerleştirme Sınavında alan sorularının hakim olacağını ve ne kadar çalışılırsa başarının da o kadar artacağını savunan Aygüneş, sınava girecek öğrencilere şimdiden çalışmaya başlamalarını tavsiye etti.
    
     -Sosyal yönü de güçlü-
    
     Okul Müdürü Suzan Saral da Aygüneşin Atatürk Anadolu lisesini kazandığını ve babasıyla görüşerek okulları için ikna ettiğini ve o zamandan beri başarılı olacağına inandığını belirtti.
     Saral, sosyal yönünün de güçlü olduğunu vurguladığı Aygüneşin yazılar yazdığını, şiir dinletisinde görev aldığını ve Ülke için iyi bir vatandaş olacağını söyledi.
     Sonuçların derslerin sürdüğü esnada açıklanmasının ardından Saral, Aygüneşin sonuçlara bakmaya tereddüt ettiğini ve bilgisayara elinden tutarak birlikte baktıklarını, 5. olduğunu görünce de büyük sevinç ve gurur duyduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber YGS sonuçları açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER