YGS sonuçları

YGS sonuçları -Tokat Valisi Taşkesen, YGSde 10. olan Emsal Aydoğduya dizüstü bilgisayar hediye etti


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Yükseköğretime Geçiş Sınavında (YGS) 496 puan alarak Türkiye 10uncusu olan lise öğrencisi Emsal Aydoğduyu dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi.
     Taşkesen, Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi öğrencisi Aydoğduyu ve ailesini makamında kabul etti. Taşkesen, Aydoğdunun adına yakışır şekilde emsal olduğunu söyledi.
     Aydoğdunun başarısının, Lisans Yerleştirme Sınavında da devamını dileyen Taşkesen, "İnşallah bundan sonraki sınavda da yine emsal olduğunuzu, isminizle gösterirsiniz. Bunun, Tokatın eğitimini üst sıralara çıkarmada bize de katkısı olur" dedi.
     Ailelere, çocuklarına isim koyarken çok dikkatli olmalarını öneren Taşkesen, "Çocuklarınıza isim koyarken çok dikkat edin. Öyle uyduruk, kaydırık isimler koymayın. Bakın bu kızımızın adı Emsal, adını Emsal koymuşlar, öğrencimiz emsal oldu. İsmiyle müsemma olmuş, ismini yaşatmış. Emsal demek, örnek demek, kendisi de Tokata örnek oldu. Emsali tebrik ediyorum. Herkes çocuklarına güzel isimler koysun çünkü isimler insanların hayatında önemli bir yer edinir. Öyle annenin isminin baş harfi, babanın isminin son harfi gibi uyduruk isimler koymamalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.
     Aydoğdu ise Taşkesene teşekkür ederek, "Önemli olan düzenli ve sistemli çalışmak. Düzenli çalıştığımız zaman bu başarıyı elde etmek zor bir şey değil. Arkadaşlara düzenli çalışmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da Tokatta son 4 yıldır ilk 10a giren tek öğrencinin Aydoğdu olduğunu belirterek, "O yüzden bizim için çok anlamlı oldu. Emsal, matematik-fen bölümündeki bütün sorulara doğru cevap verdi. Hatta Emsal, sosyal bölümündeki bir soruya yanlış cevap vermeseydi Türkiye birincisi olacaktı" dedi.
     Vali Taşkesen, Aydoğduya dizüstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verdi.
     Ziyarette, Tokat Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi Müdür Vekili Ahmet Altunışık ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yorulmaz da hazır bulundu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER