YİSAD, Trabzonda toplantı düzenledi

YİSAD, Trabzonda toplantı düzenledi


TRABZON (A.A) - Trabzonda Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayiciler Derneği (YİSAD) toplantı gerçekleştirdi.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) düzenlenen toplantıya, YİSAD Başkanı Tuncay Sergen, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve dernek üyeleri katıldı.
     Sergen, burada yaptığı konuşmada, Trabzonun en önemli özelliğinin uluslararası ticaret merkezi olduğunu belirterek, "Üyelerin İrana, Trabzon üzerinden ulaşması daha kolay. Buradan İran ile çalışabiliriz. İranda büyük para var. Ticaret imkanları olan bir yer" dedi.
     Hacısalihoğlu ise iki yıldan beri Trabzonda lojistik merkezin takip edildiğini vurgulayarak, "Lojistik merkez konusunda fizibilite çalışmasını tamamladık. Uygulama aşamasına geldi. Burada, Türkiyedeki işletmelerin yararlanabileceği gerçek anlamda bir lojistik merkez hayata geçirilecektir" diye konuştu.
     Uluslararası ticarette Trabzonun istikrarlı ve güvenli bir liman olduğunu anlatan Hacısalihoğlu, "Afganistandan askerlerini çeken Hollanda ve Norveç bu hattı kullandı. 2.5 yıl sürecek olan Almanyanın çekilmesi de yine Trabzon üzerinden yapılacak. Görüldüğü gibi burada doğal bir lojistik merkez var" dedi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber YİSAD, Trabzonda toplantı düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER