YÖK Başkanı Çetinsaya Siirtte

YÖK Başkanı Çetinsaya Siirtte


SİİRT (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Gökhan Çetinsaya, YÖK üyelerinden oluşan heyetle Siirtte incelemelerde bulundu.
     Çetinsaya, beraberindeki heyetle, Aydınlar ilçesindeki tarihi mekanları gezdikten sonra Çatılı köyünde sivil toplum temsilcileriyle düzenlenen toplantıya katıldı.
     Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Çetinsaya, gördüğü kadarıyla bölgede çok büyük bir heyecan olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     "Batmanda üniversite kampüsünde Jandarma Karakolu olarak yapılan bina misafirhaneye dönüştürülüyor. Bence bundan daha güzel ve daha sembolik temsili bir örnek olamaz. Bu fiziki örneğin yanında insanların gözlerinden ifadelerinde çok açık bir şekilde görüyorsunuz ki herkes bunun hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyor. Ellerinden gelen katkıları yapmaya hazır, çünkü hepimiz biliyoruz ki bu üniversitelerimizin muazzam bir potansiyeli var. Hem öğrenci anlamında ve hem öğretim görevlisi anlamında yapılacak çalışmalar anlamında, ama şu anda yaşanan sorunlar nedeniyle o istediğimiz beklentiyi başarıyı karşılayamıyorduk. İnşallah bu önümüz açılınca bütün bunlar gerçekleşecek. Buna hep birlikte inanıyoruz."
     Gazetecilerin Siirt Üniversitesine tıp fakültesi kurulması yönündeki sorusunu Çetinsaya, "Tıp fakültesi konusunda Siirt gibi birçok ilimizin talebi var. Bu taleplerin üzerinde çalışıyoruz" şeklinde yanıtladı.
     Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.
     Çetinsaya, Siirt Üniversitesi merkez kampüsünde öğrencilere "21. Yüzyılda Değişen Dünya ve Türkiyenin Konumu" konulu konferans da verdi.
    
     Muhabir: Zekeriye Güneş-Ayhan Mergen / Nail Kadırhan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber YÖK Başkanı Çetinsaya Siirtte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER