Yolculukta mola Kömürhan kavurmasına endeksli

Yolculukta mola Kömürhan kavurmasına endeksli -Elazığ-Malatya kara yolunu kullanan sürücüler ve yolcular, molalarını, türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisindeki kavurma satılan restoranlara göre ayarlıyor -Lokanta sahibi K


ELAZIĞ (A.A) - Bestami Bodruk - Elazığ-Malatya kara yolunda, türkülerde adı geçen Kömürhan Köprüsü mevkisinde yer alan çok sayıda kavurma lokantası, bu hat üzerinde seyahat edenlerin uğrak yerlerinden.
     Elazığ ve Malatya arasındaki sınırı oluşturan, Fırat Nehri üzerinde ulaşımı sağlayan köprünün yapıldığı yer olan Kömürhan mevkisi, bölgenin sosyal hayatında önemli rol oynuyor. Keban Barajının yapılmasıyla suyun altında kalan eski köprü ile hala kullanılan yeni köprüye adını veren Kömürhan, türkülerde adının anılmasının ardından kavurmasıyla da ön plana çıkmaya başladı.
     Bu kara yolu üzerinde seyahat eden vatandaşlar, öncelikli mola yeri olarak burayı tercih ediyor ve bölgedeki restoranlarda, yöre halkının deyimiyle Kömürhan kavurması yemeden geçmiyor. Hatta bazı vatandaşların, yolculuk molalarını bu kavurmaya göre ayarladığı dile getiriliyor.
     Kömürhana gelen vatandaşlar, restoranlarda yemek yemenin yanı sıra, su kenarında dinlenip piknik yapabiliyor, balık tutabiliyor.
     Kara yolu üzerindeki kavurmacılardan Kömürhan Kavurma Salonu işletmecilerinden Ethem Kömürhanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöreye özgü olan bu tadın hem marka tescilini yaptıklarını, hem de Kömürhan Kavurma adıyla patentini aldıklarını söyledi. Kömürhanlı, üç kuşaktır kara yolundaki lokantalarında kavurma ikramı yaptıklarını aktardı.
     Tesisin sahiplerinden Gökhan Kömürhanlı ise, 1972 yılında dedeleri Vahap Kömürhanlının bir kamyoncu lokantası olarak kurduğu işletmenin bu yıl 40. yılını kutladığını bildirdi.
     Kömürhanlı, Kömürhan Kavurma olarak Türkiyenin hemen hemen her tarafında ismimizi duyurduk. Biz de bu şekilde ismimizi markalaştırdık. Marka tescilimizi, patentimizi aldık. Bu da yetmedi, yurt dışı patentimizi de aldık dedi.
     Önceliklerinin, Kömürhan kavurmasını Elazığa mal etmek olduğunu belirten Kömürhanlı, Nasıl ki Adananın kebabı, Kayserinin mantısı, Sivasın köftesi ünlüyse, biz de Elazığın kavurmasını Kömürhan Kavurma olarak tüm Türkiyeye tanıtıp, tattırmak istiyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Yolculukta mola Kömürhan kavurmasına endeksli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER