Yönetmen Keskiner ve oyuncu Samancılar Şırnakta

Yönetmen Keskiner ve oyuncu Samancılar Şırnakta -Keskiner: "Şırnakı ihmal ettik ve bu ziyaretle bunu telafi etmek istiyoruz"


ŞIRNAK (A.A) - Sinema yönetmeni Arif Keskiner ve oyuncu Menderes Samancılar, Şırnaklı öğrencilerle bir araya geldi.
     Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odasının davetiyle kente gelen sinemacılar, vatandaşlarla parkta çay içip sohbet etti. Şırnak Arı Yetiştiricileri Birliği ziyareti esnasında arıcı kıyafeti giyinen Keskiner ve Samancılar, birliğe fahri üye oldu.
     Keskiner ve Samancılar daha sonra Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen sinema konulu söyleşide liseli öğrencilerle bir araya geldiler. Keskinerin başyapıtı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmini beğeniyle izleyen öğrenciler, sanatçılara sinema ile ilgili merak etiklerini sordular.
     Arif Keskiner, söyleşide yaptığı konuşmada, Şırnakı ihmal ettiklerini ve bu ziyaretle de bunu telafi etmek istediklerini söyledi.
     Şırnakı hayal ettiğinin de ötesinde güzel gördüğünü belirten Keskiner, "Düşündüğüm Şırnak dışında çok güzel bir Şırnak gördüm. Burada uygar bir Şırnak gördüm. İnsanları sıcak, dost, candan kucaklayan insanlar. Bu duyguların Türkiye ile paylaşılması gerekiyor. Bu barış sürecinde de sanıyorum bunlar oluşacak. Tabii bu süreç hemen olacak bir şey değil, aceleye de getirmemek lazım. Yavaş yavaş, aşama aşama, bizim gibi insanlar buraya gelerek bu süreci daha hızlandırabilirler. Aslında süreç çok güzel bir yöne doğru gidiyor. Şırnakı ihmal etmişiz, bu yüzden sizden özür diliyoruz" dedi.
     Menderes Samancılar ise, Şırnakta film çekmek istediklerini kaydederek, şöyle konuştu:
     "Buradaki hocalarımız Şırnaka gelmemizi istediler. Şırnaka sinema oyuncusu hiç gelmedi dediler. Biz de tamam dedik ve gelmeye karar verdik. 2 aydır buraya gelme planlarını yapıyoruz. Kısmet bugüneymiş. Buraya gelmeden öncede Arif hocamla birlikte yüzlerce kitap gönderdik. Öykü roman hikayelerini kargo ile gönderdik. Bugün burada öğrenciler ile film izleyip söyleşide bulunmaktan büyük onur duyuyorum."
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz - Cafer Balık
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Yönetmen Keskiner ve oyuncu Samancılar Şırnakta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER