Yozgatta Hıdrellez yağmur altında kutlandı

Yozgatta Hıdrellez yağmur altında kutlandı


YOZGAT (A.A) - Halk arasında baharın başlangıç günü olarak kabul edilen, Hıdrellez Bahar Bayramı Yozgatta yağmur altında kutlandı.
     Yozgat Çamlık Milli Parkında düzenlenen kutlama programına AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
     Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türk gelenek ve göreneklerinin, birlik ve beraberlik adına önemli etkinliklere vesile olduğunu söyledi.
     AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Türkiyenin eşsiz bir kültür hazinesine sahip olduğunu belirterek, Bu kültür hazinesinden biri de birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi olan Hıdrellez şenlikleridir dedi.
     AK Parti Yozgat Milletvekil Ertuğrul Soysal da, Hıdrellezin geçmişten günümüze kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Bu şenlikler birlik beraberliğin simgelemektedir. Hıdrellez şenliğimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.
     Yağmur altında gerçekleştirilen programda konuşmaların ardından mahalli sanatçılardan Erhan Özel konser verdi. Daha sonra katılımcılara etli pilav ikram edildi.
     (ÖG-TEV)
<< Önceki Haber Yozgatta Hıdrellez yağmur altında kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER