Yozgatta yeni su kaynağı bulundu

Yozgatta yeni su kaynağı bulundu


YOZGAT (A.A) - Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kent merkezinde saniyede 20 litre su veren kaynak bulduklarını söyledi.
     Yozgat şehir içme suyunun sağlandığı Arapseyfi bölgesinde bulunana suyu, yerinde gören Belediye Başkanı Yusuf Başer, şehirde yaşayan insanlara su sıkıntısı yaşatmamak için bazı bölgelerimizde su arama çalışmaları başlattıklarını hatırlattı.
     Başer, Özellikle şehir merkezine yakın yerlerde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğüne yaptırdığımız raporlar doğrultusunda ve Arapseyfi bölgesinde de çalışmalar yaptık. Saniyede 20 litre debisi olan su bulduk dedi.
     Yeni bulunan suyu mevcut şebekeye ilave edeceklerini vurgulayan Başer, şöyle devam etti:
     Biz göreve gelmeden 2004 yılından önce Yozgatımızın pek çok mahallesine bir hafta, on gün arayla değişik günlerde su kesintileri yaşanıyordu. Biz göreve geldikten sonra yaptığımız çalışma ve takviyeler neticesinde su kesintilerini kaldırdık. Mevsim itibariyle havalar kurak geçiyor. Yozgat halkına su sıkıntısı yaşatmamak amacıyla su işleri müdürlüğümüz güzel bir çalışma yaptı. Arapseyfi bölgesinde saniyede 20 litre suyu kuyularımıza ilave etmeye başladık. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren ufak tefek sıkıntılarımızı tamamen kalkmış olacak.
     İnşaatı devam eden Musabeyli Barajının devreye girmesiyle Yozgat halkına kaynak suyu olarak son teknoloji ile arıtılmış su verileceğini anlatan Başer, Musabeyli Barajımız devreye girene kadar Arapseyfi de çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu sezonda da yine su kesintileri yapmadan halkımıza su verme imkanımız olacak dedi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Yozgatta yeni su kaynağı bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER