Yozgat Tanıtım Günleri

Yozgat Tanıtım Günleri -TBMM Başkanı Çiçek: -Türkiyeyi dünyada tanımayan yok. Dünyanın neresine gidersek gidelim, milletimizden haberdar, bizim yaptıklarımızdan haberdar, bizi bizden daha iyi takip ediyor (Fotoğraf


ANKARA (A.A) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiyeyi dünyada tanımayan yok. Dünyanın neresine gidersek gidelim, milletimizden haberdar, bizim yaptıklarımızdan haberdar, bizi bizden daha iyi takip ediyor dedi.
     Yozgat Tanıtım Günlerinin ikincisi, Atatürk Kültür Merkezinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Erginin katıldığı törenle başladı.
     Başkan Çiçek, Yozgat Valiliği Bozok Mehter Takımının gösterisiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, eskiden Türkiye çok güzel bir ülke. Devletimiz büyük devlet. Milletimiz büyük millet. Medeniyetimiz var, kültürümüz var ama bunu bir türlü dünyaya tanıtamıyoruz ifadesini sıkça duyduklarını belirterek, Bu sözleri artık geride bıraktık. Türkiyeyi dünyada tanımayan yok. Dünyanın neresine gidersek gidelim, milletimizden haberdar, bizim yaptıklarımızdan haberdar, bizi bizden daha iyi takip ediyor diye konuştu.
     Aynı durumun Yozgat için de geçerli olduğunu dile getiren Bozdağ, Çok güzel insanlarımız var. Devletine, milletine sadık bir vilayetin insanlarıyız. Çok şükür bu bizim özelliğimiz ve güzelliğimiz. Bununla iftihar ediyoruz ama kendimizi de tanıtamadığımız bir vaka dedi.
     Çiçek, Yozgatı evvela Yozgatlıya sonra başkalarına tanıtmak gerektiğini vurgulayarak, Yozgatın yetiştirdiği çok değerli insanlar olduğunu kaydetti.
     Ankara ve Türkiyenin bir çok yerinde Yozgatlı fikir ve ilim adamı olduğunu vurgulayan Çiçek, bu tür toplantıların önemli ve faydalı olduğunu bildirdi. Çiçek, tanıtım günlerine emeği geçenlere teşekkür etti.
     Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise konuşmasında etkinlikle Yozgatın kültürel değerlerini, güzelliklerini toplu bir ortamda Ankaralılara tanıtma imkanı bulunacağını söyledi.
     Bozdağ, organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.
     Diğer konuşmaların ardından Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ katılımcılarla açılış kurdelesini kesti.
     Bozdağ, daha sonra etkinlikteki bazı stantları gezdi, ikram edilen yiyeceklerden tattı. Bozdağa, kilim dokuma olarak örülmüş kendi tablosu da hediye edildi.
     Açılışa, bazı milletvekillerinin yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ankaranın bazı ilçelerinin belediye başkanları ve Yozgatlılar katıldı.
    
     -Sezaryen ve kürtaj tartışmaları-
    
     Öte yandan Bozdağ, bir gazetecinin, Kürtaj konusunda tartışmalar yaşanıyor, yeni bir yasal düzenlemeden de bahsediliyor. İlk Bakanlar Kurulunda da görüşülecek nasıl bir düzenlemeden bahsediyoruz. Neler olacak acaba yeni düzenlemede- şeklindeki sorusunu da yanıtladı. Bozdağ, yeni düzenlemenin kapsamına ilişkin bir bilgisi olmadığını söyledi.
     Gazetecinin Daha önceki düzenlemelere göre bir farkı olacak mı- şeklindeki sorusuna ise Bozdağ, Mutlaka. Yeni olduğuna göre yeni bir takım yönleri olacaktır. Şu anda benim yaptığım bir çalışma değil. Bilgim dışında karşılığını verdi.
     (ERT-ENE-EBG)
<< Önceki Haber Yozgat Tanıtım Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER