Yukarı Develide çevre düzenleme çalışmaları

Yukarı Develide çevre düzenleme çalışmaları


KAYSERİ (A.A) - Develi ilçesinde, Güney Yukarı, Kopçullu, Yedek ve Camikebir Mahallelerinin bulunduğu bölgedeki çevre düzenleme çalışmalarında son aşamaya gelindi.
     Türbeler ve mezarlıkların çevre düzenlemesi sonrasında yaklaşık üç yıldan beri devam eden yol yapım, kanalizasyon, içme suyu, çevre düzenlemesi, su toplama havuzu, meydan düzenlemeleri, şadırvan, taziye mekanı, yağmur suyu kanalı, istinat duvar çalışması, harabe evlerin temizlenmesi, yukarı Develi Fatih Mahallesi yolu, yukarı Develi Aygözme yolu, yukarı Develi Aygözme bağ bahçe yolu, yukarı Develi Köprüsü, yukarı Develi ana yolu genişletme çalışması, antik parke ve bordür çalışmaları tamamlandı.
     Haziran ayında Dev Ali Meydanından Hıdrellez bölgesine giden yoldaki meskenler kamulaştırılarak yıkımı gerçekleştirildi. 12 metre genişliğinde açılan yolda antik parke çalışması ve iki adet daha park çalışması yapılacağı belirtildi.
     Belediye Başkanı Recep Özkan, çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini vurgulayarak, Selçuklu kenti olan yukarı Develide alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapılarak ecdada olan saygı ve Tarihi mirasımızın korunması bakımından gereken ve beklenen önem verilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmalar esnasında yukarı Develi de bulunan dört mahalle muhtarımız ve mahalle sakinlerinin gayretleri, sabırları ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Yukarı Develide çevre düzenleme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER