Yüksekokullarda mezuniyet coşkusu

Yüksekokullarda mezuniyet coşkusu -Silifke, Erdemli ve Tarsus ilçelerindeki yüksekokullarda tören düzenlendi


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesine bağlı Silifke, Erdemli ve Tarsus ilçelerindeki yüksekokullarda mezuniyet törenleri gerçekleştirildi.
     Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu ile Silifke Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen törenle 160 öğrenci mezun oldu.
     Atatürk Anıtında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İsletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Levent Son ve Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süphan Karaytuğ, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Daha sonra üniversite yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrencilerden oluşan topluluk, kortej eşliğinde Atatürk Caddesinden Hastane Kavşağına kadar yürüdü. Öğrencilerden oluşan bandonun da eşlik ettiği yürüyüşe, esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla eşlik etti.
     Yüksekokulda düzenlenen törende ise 2012-2013 dönem mezunları adına Silifke Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 2. sınıf öğrencisi Emine Uyar ve Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rıdvan Karaca konuşma yaptı.
     Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Süphan Karaytuğ, mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı diledi.
    
     -Erdemli-
    
     Erdemli Uygulamalı ve Teknoloji Yüksekokulu (UTİYO) ile Erdemli Meslek Yüksekokulunda (MYO) da mezuniyet heyecanı yaşandı.
     Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Erdemlideki törende, öğrencilerden başarıya odaklanmalarını ve çok çalışmalarını istedi.
     Ülkenin Atatürk ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu genç insanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Aydın, "Gençlerimiz mezun olarak yeni bir hayata yelken açıyorlar. Öğrencilerimizin kimi iki yıllık kimi de 4 yıllık yüksek okullardan mezun oldular. Ben sizlerden bilim uzmanı olmanızı istiyorum ve kendinizi başarıya odaklayın diyorum. Çok çalışın ki bu ülkenin sizler gibi genç aydın çalışkan insanlara ihtiyacı var. Geleceği düşünün, gelecekle yaşayın kendinizi eğitmek için elinize geçen tüm fırsatları sonuna kadar kullanın" dedi.
     Etkinlikler kapsamında, öğretim üyeleri ve öğrenciler okul binasına çevresinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Her iki okuldan toplam 245 öğrencinin mezun olduğu öğrenildi.
    
     -Tarsus-
    
     Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi ve Tarsus Meslek Yüksekokulunda ise mezun olan 310 öğrenci kep giyip, diplomalarını aldı.
     Fakülte bahçesindeki törene Rektör Prof. Dr. Aydın, rektör yardımcıları Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Prof. Dr. Mustafa Aksan, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekci, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrem Ersöz Kaya ve öğrenciler katıldı.
     Tarsus Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. İrem Ersöz Kaya, yaptığı konuşmada yükseköğretime kendi çatıları altında adım atan öğrencileri en iyi biçimde yetiştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Öğrenciler, üniversitemizin ana hedefleri doğrultusunda; aklın ve bilimin ışığında, kendine güvenen, insana ve çevreye değer veren, sürekli başarıyı hedefleyen, çağdaş birer birey olarak yetiştirildiler. İnanıyorum ki üniversitemizin en değerli ürünleri olan mezunlarımız, bu niteliklerle mesleğinde başarılı, ülkesine ve milletine katkı sağlayan, çalışan ve üreten dürüst insanlar olarak hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde bizleri gururlandıracaklar" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından tören öğrencilerin kep atması ve Grup Ritmix konseriyle son buldu.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan - Derviş Çömez - Selahattin Özbozkurt / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
<< Önceki Haber Yüksekokullarda mezuniyet coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER