Yüksekovada çiftçiye makine desteği

Yüksekovada çiftçiye makine desteği


HAKKARİ (A.A) - Yüksekovada Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde çiftçilere 40 adet buğday biçme makinesi verildi.
     Makine Ekipman Alımlarının Desteklenmesi programı kapsamında, Şemdinli yolu üzerinde düzenlenen teslim töreninde Yüksekovadaki tarımla uğraşan 40 çiftçiye 40 buğday biçme makinesi verildi.
     Törende bir konuşma yapan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Makineler hibe karşılığında vatandaşlarımız için temin edildi. Bu nedenle bir kısmını devlet bir kısmını da sizler karşılayacaksınız. Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Tırpanla çok ot biçtim, sabanla da çok tarla sürdüm. Tarlada çok bağ bağladım. Ama makine ekipman açısından teknolojinin gelişmesi nedeniyle artık siziler bu işi yapmayacaksınız. Bu işi makineler yapacak. Bu amaçla bugün sizlere makinelerinizi teslim edeceğiz. Bu nedenle burada bulunmaktayız. Umarım bu makinelerin tarımın verimliği açısından büyük katkısı olur dedi.
     Tikdağ, makineler hakkında bilgi aldıktan sonra makine anahtarlarını çiftçilere teslim etti.
     Törene, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Özgür, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Cezmi Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Varol / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Yüksekovada çiftçiye makine desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER